Areną apžiūrėti galėjo ne visi norintys

Areną apžiūrėti galėjo ne visi norintys

Sekmadienį miestiečiai turėjo progą apžiūrėti statomą Klaipėdos areną. Ekskursija sutraukė daugybę žmonių, ne visi norintieji tilpo.

Areną statančios bendrovės "Vėtrūna" bei Klaipėdos valžios atstovai su meru Rimantu Taraškevičiumi priešakyje organizavo tris ekskursijas - 13, 14 ir 15 valandomis. Planuota, kad į jas ateis po 40 žmonių, tačiau susirinko kur kas daugiau miestiečių. Pavyzdžiui, pirmojoje grupėje buvo apie 70 miestiečių.

"Dar tokiam pat skaičiui teko atsakyti", - sakė organizatoriai.

Žmonės buvo vedžiojami po statomą objektą, o megafonu "apsiginklavęs" meras komentavo tai, kas statybose jau nuveikta ir pasakojo apie darbus, planuojamus artimiausiu metu.

Šio objekto statybos Klaipėdoje kelia daugybę diskusijų, o sekmadienį žmonės turėjo galimybę klausimus tiesiogiai užduoti statybininkams ir miesto valdžiai.

Pagrindinis klausimas - kada statybos bus baigtos. R. Taraškevičius į tai atsakė, kad pirmasis renginys arenoje įvyks liepos mėnesį. Nežinia, ar jis juokavo, ar kalbėjo rimtai, tačiau prasitarė, kad renginys - Rusijos atlikėjo Nikolajaus Baskovo koncertas. Tą patį mėnesį čia turėtų įvykti ir krepšinio turnyras, kuriame dalyvaus Lietuvos vyrų rinktinė.

Kitas, netiesioginis atsakymas į šį klausimą - šių metų Europos vyrų krepšinio čempionato D pogrupio varžybos, prasidėsiančios rugpjūčio 31 dieną, čia tikrai įvyks.

Pagal sutartį "Vėtrūna" areną užbaigti turėtų balandžio 1-ąją, tačiau pagal dabartinį vaizdą statybvietėje net ir ne statybų specialistui kyla rimtų abejonių, ar iki šio termino bus suspėta - nebent gausios darbininkų pajėgos dirbtų dieną naktį. Sekmadienį arenoje dirbo vos vienas kitas statybininkas.

Šiuo metu klojamos "Švyturio" vardu pavadintos arenos grindys, tik kovą turėtų prasidėti intensyvūs vidaus apdailos darbai, fasadas beveik visiškai baigtas, tribūnos - tuščios: kėdės jau užsakytos, bet dar tik gaminamos Kinijoje. Užtruks jų atgabenimas į Klaipėdą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder