Apmokestinimą žada atidėti, bet leidimus parduoda

Apmokestinimą žada atidėti, bet leidimus parduoda

Nenumaldomai artėjant dienai, kai reikės pradėti mokėti rinkliavą už Klaipėdos centre esančiuose kiemuose statomus automobilius, miesto valdžia "pristabdė arklius" bei pradėjo garsiai kalbėti apie šio mokesčio atidėjimą pusmečiui ir taip sukėlė painiavą. Mat jau būtų pats laikas įsigyti leidimus, tai ragina daryti ir pati savivaldybė.

Savivaldybės administracijos Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriaus vedėjos Linos Kryževičienės duomenimis, nuo paraiškų teikimo pradžios, gruodžio 3-iosios, jau priimta 80 prašymų įsigyti tokius leidimus. Pusė jų jau išduota. Tačiau pasirodo, jog reikėtų palaukti bent jau gruodžio 20 d.

POZICIJA. Anot Klaipėdos mero, principinio sprendimo apmokestinti centre esančius kiemus nebus atsisakyta. Redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas "Vakarų ekspresui" vakar patvirtino, jog principinis, politinis sutarimas dėl kiemų apmokestinimo atidėjimo jau priimtas. Pasak jo, yra parengtas sprendimo projektas, kurį gruodžio 20 d. turės svarstyti miesto Taryba, priimsianti galutinį sprendimą.

"Susitarė valdančioji dauguma, tad, manau, kad sprendimas turėtų būti palankus. Taip sutapo, kad gruodžio pradžioje sulaukėme labai daug įvairiausių pasiūlymų ir kritikos, daugiausia iš miesto centre įsikūrusių verslininkų. Dalis jų - tarsi iš fantastikos srities, bet tikrai yra ir konstruktyvių pasiūlymų. Todėl manome, kad per tą pusmetį būtų galima sprendimo punktą dėl kiemų apmokestinimo patobulinti taip, kad jis kiek galima labiau tenkintų visų interesus", - sakė V. Grubliauskas.

Meras pabrėžė, jog kiti Tarybos patvirtinti pakeitimai, susiję su teritorijų apibrėžimais, zonų "nuspalvinimais" ar rinkliavų dydžiais, kaip ir numatyta, įsigalios nuo sausio 1 d.

"Jei miesto Taryba pritars, bus sudaryta darbo grupė, kuri dirbs konstruktyviai ir ieškos galimų sprendimų", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Tačiau esą tikėtis, kad kiemų apmokestinimas iš viso būtų atšauktas - neverta.

"Principinio sprendimo nebus atsisakyta. Tik norime patobulinti jautriausią dalį", - paaiškino V. Grubliauskas.

Visgi dar lieka neaišku, kaip bus pasielgta su tais klaipėdiečiais, kurie jau išsiėmė mokamus leidimus. Jie galioja vienerius metus nuo išdavimo datos, tad gali nutikti taip, kad operatyviai sureagavę ir leidimus jau įsigiję gyventojai pusmetį mokės už orą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder