Aplink piliavietę - daug planų

Aplink piliavietę - daug planų

Parengtas detalusis planas, kuriame numatyta, kaip toliau vystysis Klaipėdos pilies ir aplinkinės teritorijos. Kaip jos atrodys, kalbėti anksti, tačiau galimybių palikta daug.

Iš viso suplanuota teritorija tarp uosto, Danės, Pilies gatvės ir Vakarų Baltijos laivų statyklos. Kas ten galėtų būti, iki birželio pabaigos gali sužinoti ir miestiečiai - savivaldybės administracijos pastato pirmajame aukšte iki penktadienio veikia vieša ekspozicija.

Piliavietėje šiuo metu vyksta ir iki kitų metų rugpjūčio truks pirmasis jos rekonstrukcijos etapas, kurio metu tvarkomi princo Frydricho ir princo Karlo bastionai, vystomas Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Visi pilies, kuri ateityje turėtų tapti pagrindiniu miesto traukos objektu, atkūrimo darbai, optimistiškiausiu variantu, galėtų baigtis 2020 m.

Po archeologinių tyrimų paaiškėjo ir plane pažymėta, kad pasikeitė pietinių buvusios pilies bastionų vieta - jie buvo šiek tiek arčiau laivų statyklos nei manyta.

Architektai paliko galimybę Pilies gatvę platinti iki 6 eismo juostų, po ja įrengti dar dvi požemines perėjas - ties Teatro aikšte ir sankryža su Daržų gatve. Jeigu prireiks, bus galima griauti šalia esančią sporto salę bei buvusį kontrolės punktą ir vietoj jų įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, o arčiau Vakarų Baltijos laivų statyklos esančią teritoriją rezervuoti statyboms - anksčiau jau ne kartą kalbėta apie planus ten statyti daugiaaukštį garažą.

Kelią, palei piliavietę vedantį į Kruizinių laivų terminalą, norima pavadinti Tvirtovės gatve.

Užstatymui siūloma palikti ir tuščią teritoriją Kruizinių laivų terminalo prieigose, šalia kurios šiuo metu yra automobilių stovėjimo aikštelė. Teigiama, kad ten galėtų iškilti komercinės paskirties pastatai, bet jie neturėtų užtverti visuomenei priėjimo prie Danės, jos aklinai neužstotų.

"Bet tai tik mūsų pamąstymai. Galimybių palikome daug, tačiau kurios iš jų virs realybe, parodys tik laikas", - sakė planą rengusios UAB "Uostamiesčio projektas" architektė Snieguolė Stripinienė.

Planą po įvairių derinimų dar turi patvirtinti miesto Taryba.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder