Apie čempionatą - tik simboliškai

Apie čempionatą - tik simboliškai

Artėjant Europos vyrų krepšinio čempionatui šalies miestai skiria duoklę šiam renginiui - viešosiose erdvėse pilna su krepšiniu susijusių originalių puošmenų. Norint jas pastebėti Klaipėdoje, tenka gerai įsižiūrėti.

Iš ko Klaipėdoje galima spręsti, kad artėja Europos čempionatas? Galbūt iš to, kad gatvėse padaugėjo trispalvėmis vėliavėlėmis ir veidrodėlių apvalkalais papuoštų automobilių bei žmonių, apsirengusių krepšinio atributika papuoštais marškinėliais. Taip pat baruose ir prekybos vietose padaugėjo akcijų, susijusių su krepšiniu - net puodų pardavėjai pirkėjus vilioja krepšiniu.

Daugiau ženklų apie artėjantį Europos čempionatą pastebėti sunku.

"Tiltų gatvė jau papuošta, ar nepastebėjote?", - klausimu į klausimą atsakė VšĮ "Klaipėdos šventės" direktorius Remigijus Mockus.

Anot jo, jau anksčiau ten kabėjo vėliavos su informacija apie pagrindinius šios vasaros renginius mieste - Jūros šventę, regatą "The Culture 2011 Tall Ships Regatta" ir Europos krepšinio čempionato varžybas. Tačiau su krepšiniu siejamos oranžinės spalvos senamiestyje reta. Danės krantinėse iškabintose vėliavose kartu su Jūros šventės ir regatos logotipais pavaizduoti krepšinio kamuoliai su Klaipėdoje D grupės rungtynes žaisiančių rinktinių valstybinių vėliavų fragmentais, suderintais su Lietuvos trispalve bei organizatorių logotipu. Antroje jų pusėje - rėmėjų logotipai.

Anot R. Mockaus, iki pirmenybių meniniais, su krepšiniu susijusiais akcentais bus papuošta Teatro aikštė.

Rugpjūčio 22-ąją Klaipėdoje atsiras nemažai oranžinės spalvos rodyklių su čempionato logotipu bei nuorodomis į Švyturio areną. "Eurobasket 2011" Klaipėdos vietinio organizacinio komiteto transporto vadybininkas Marius Serapinas teigė, kad jos atsiras prie kiekvieno įvažiavimo į miestą kelio bei pagrindinėse jo gatvėse.

Vilniuje čempionato metu didžiuliu krepšiu virs televizijos bokštas, šviečiančiais krepšinio lankais su tinkleliu papuošti pagrindinės miesto gatvės - Gedimino prospekto apšvietimo stulpai, prie šiukšlinių nupieštos baudos aikštelės.

Kaune puošmenos taip pat turės praktinę funkciją - iki čempionato pradžios gatvėse atsiras daugybė rodyklių, kurios svečiams rodys kelią į Nemuno saloje esančią "Žalgirio" areną.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder