Ant Kuršių marių ledo rastas žmogus be sąmonės

Ant Kuršių marių ledo rastas žmogus be sąmonės

Šeštadienį Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras koordinavo žmogaus be sąmonės, rasto ant Kuršių marių ledo ties Preilos miesteliu gelbėjimo operaciją.

Išgelbėtasis asmuo (22 metų Plungės miesto gyventojas) perduotas medikams, kurie dėl žemos kūno temperatūros jį išvežė į Respublikinę Klaipėdos ligoninę.

20.10 val. Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras iš Bendrojo pagalbos centro (tel.112) gavo pranešimą, kad ties Preila, apie 1 km nuo kranto du žvejai ant ledo rado gulintį, galimai neblaivų ir mažai sąmoningą žmogų. Apie įvykį pranešę asmenys atsisakė žmogų nugabenti iki kranto, tačiau pažadėjo pabūti vietoje kol atvyks pagalba.

Reaguodamas į pranešimą JGKC budėtojas koordinavo, kad žmogaus gelbėjimui į įvykio vietą išvyktų Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos  pareigūnai.

20.20 val. Preiloje gyvenantis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnas R.L., ne tarnybos metu gavo informaciją apie įvykį, surado nelaimės ištiktąjį ir 20.45 val. sniego rogėmis pargabenęs į krantą perdavė jį atvykusiems Neringos (PGT) pareigūnams. Neringos PGT automobilyje nukentėjusysis atgavo sąmonę. Atvykus Neringos miesto medicininės pagalbos ekipažui nukentėjusysis perduotas medikams, kurie dėl žemos kūno temperatūros jį išvežė į Respublikinę Klaipėdos ligoninę.

Stintų žvejai

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder