Aikštelė kelia ir nerimą

Aikštelė kelia ir nerimą

Poilsio parke veikianti vaikų žaidimų aikštelė klaipėdiečiams kelia ne tik džiaugsmą. Dėl teplios dangos anksčiau burnoję tėveliai kiek nurimo, nes aikštelėje papylė smėlio. Dabar žmonės pyksta, kad aikštelė prastai prižiūrima, o nusidėvėjęs inventorius kelia grėsmę vaikų saugumui.

Klaipėdietis Antanas Brencius į "Vakarų ekspreso" redakciją atsiuntė nuotraukas, kuriose matyti, kad iš virvės, į kurią įkimba vaikai, kyšo išlindusios vielos.

"Tai buvau pastebėjęs jau prieš gerą mėnesį ir nesuprantu, kodėl aikštelę aptarnaujanti organizacija iki šiol nesiėmė jokių priemonių. Aikštelėje žaidžiantys vaikai dažnai susižaloja rankas su ta virve ir skundžiasi tėvams. Negi reikia laukti, kol įvyks rimtesnė nelaimė?" - stebėjosi A. Brencius.

Žinia, ši vaikų žaidimo aikštelė yra perduota Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centrui. Šios įstaigos vadovas Vytautas Platūkis tikino, kad periodiškai visi įrenginiai yra patikrinami, tačiau tai daroma toli gražu ne kasdien.

"Nusprendėme, kad dabar prie aikštelės paliksime lentelę, kur užrašysime telefoną, kuriuo reikėtų skambinti pastebėjus kokį gedimą. Dabartinė praktika rodo, kad žmonės mieliau kreipiasi į žurnalistus nei ieško, kas tikrai galėtų pašalinti gedimus. Vos tik gavome signalą iš savivaldybės - operatyviai trūkumą pašalinome. Jei būtų kas paskambinęs anksčiau - būtume anksčiau sutvarkę. Sutikite, šis gedimas toks, kad lengvai jo nepastebėsi. Dabar aikštelė vėl saugi", - sakė V. Platūkis.

Prieš keletą metų įrengta aikštelė mažamečius vaikus auginantiems tėvams susirūpinimą kelia jau ne pirmą kartą. Redakcija yra sulaukusi ne vieno tėvų nusiskundimo, kad aikštelės danga tokia dulkėta, jog iš jos vaikai grįžta tarsi iš bulvių lauko.

Nors aikštelę rengusios bendrovės "Konsolė" atstovai tikino viską darę pagal projektą, tačiau po ilgų diskusijų sutiko šį nepatogumą paslėpti.

Bendrovės "Konsolė" direktoriaus gamybai Romo Dikšo duomenimis, visa aikštelė bus padengta smėliu.

"Šis procesas jau vyksta. Iš pradžių, prieš savaitę, smėlio papylėme tik vienoje vietoje ir stebėjome, ar jis nenugrims tarp akmenų. Atrodo, kad rezultatas geras, tad jau šiandien smėliu užklosime visus akmenukus. Ankstesnės dangos išvežti negalime, nes tai yra europinis projektas, todėl jei kas patikrins ir neras tokios dangos, kuri buvo numatyta - bus negerai", - vakar paaiškino R. Dikšas.

Bendrovė aikštelės dangą pagerino savo lėšomis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder