Agurkais kvepianti žuvis privilios ir prezidentę

Agurkais kvepianti žuvis privilios ir prezidentę

Šeštadienį, vasario 15 d., Palangoje vyksianti tradicinė šventė „Palangos stinta“ sulauks išskirtinės viešnios – čia lankysis prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Stintų šventė yra garsi visoje Lietuvoje ir už jos ribų. Tai – vienas ryškiausių Palangos gyvenimo įvykių. Šviežios, pavasariu kvepiančios stintos, žvejų tradicijos ir smagi nuotaika traukia žmones iš visos Lietuvos. Palangiškiai moka sukurti šventę sau ir kitiems, suburti bendruomenę, todėl apsilankymas prie jūros visada yra ypatingas. Linkiu visiems gausaus stintų laimikio ir šiltų įspūdžių iš šventės!“, – sakė prezidentė D. Grybauskaitė.

„Palangos stinta“ – tradicinė, jau vienuoliktą kartą rengiama šventė, kurios sumanytojai – aktyvūs kurorto verslininkai ir kultūros darbuotojai. Ieškodami būdų, kaip žiemą į Palangą privilioti kuo daugiau svečių, aktyviausi palangiškiai prieš vienuolika metų nusprendė į pagalbą pasitelkti agurkais kvepiančią žuvį – stintą.

Jau pirmoji „Palangos stinta“ savo išskirtiniu turiniu sulaukė ne tik palangiškių, bet ir kitų miestų gyventojų susidomėjimo. Nuo tada svečių iš Lietuvos ir užsienio skaičius šventėje kasmet auga.

J.Basanavičiaus gatvė stinta pakvips šeštadienio vidurdienį – norintieji galės paragauti įvairiais būdais paruoštos šios agurkais kvepiančios žuvies. Be abejonės, populiarumu šią dieną nė vienas patiekalas neaplenkia keptos stintos, tačiau virtuvės meistrai labai rekomenduoja paskanauti ir marinuotos, vytintos, rūkytos bei kitais būdais paruoštos stintos.

Neliks nuvilti ir tie, kurie lauktuvių iš šventės norės parvežti šviežios žuvies – pagrindiniu Stintų šventės atributu prekiaus ir vietos žvejai.

O kad šeimininkės ir šeimininkai nepristigtų fantazijos, ruošdami nusipirktąją stintą namuose, šeštadienį Palangoje, Jūratės ir Kastyčio skvere vyksiančio Lietuvos stintų barbekiu čempionato dalyviai ne tik demonstruos įvairius šios žuvies pagaminimo būdus, bet ir noriai dalinsis savais receptais su besidominčiaisiais.

Šventę praturtins ir ryte ant jūros tilto vyksiančios stintų meškeriojimo varžybos ir, be abejo, visą dieną J. Basanavičiaus gatvėje šurmuliuosiantis kermošius, skambėsiančios liaudiškos melodijos, žvejiškos atrakcijos ir rungtys, kuriose dalyvauti bus kviečiami visi norintieji.

Paraleliai „Palangos stintai“ kurorte šeštadienį vyks ir Sveikuolių šventė. Bene didžiausia atrakcija, kurią palangiškiams ir svečiams rytoj pasiūlys sveikuoliai – vadinamosios ruonių maudynės, 15 val. vyksiančios prie jūros tilto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder