Administracijos vargdieniai

Administracijos vargdieniai

Portalo manogargzdai.lt skaitytojai pageidavo sužinoti, kokią algą po tarybos sprendimo kelti atlyginimus, gauna Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius bei jo pavaduotojai. Sprendimas pakelti atlyginimus šiems Savivaldybės darbuotojams buvo priimtas spalio pabaigoje. Pagrindinis sprendimo argumentas – Administracijos vadovai labai daug dirba ir gauna mažiau net už kai kurių skyrių vedėjus.

Prašant skaitytojams, portalas manogargzdai.lt nusprendė išsiaiškinti, ar iš tiesų Administracijos direktorius Česlovas Banevičius bei jo pavaduotojai Vidmantas Buivydas ir Ligita Liutikienė yra tokie jau vargšai. Mat lemtingame posėdyje, kuriame Administracijos vadovams buvo pakelti atlyginimai, rajono meras Vaclovas Dačkauskas teigė, jog Savivaldybės vadovų atlyginimai yra mažesni už kai kurių skyrių vedėjų algas.

O tarybos sprendime rašoma, jog taryba nusprendžia „skirti už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, kai yra padidėjęs darbų mastas atliekant pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas neviršijant nustatytos darbo laiko trukmės, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriui Česlovui Banevičiui 40 proc., Administracijos direktoriaus pavaduotojai Ligitai Liutikienei 30 proc., Administracijos direktoriaus pavaduotoju Vidmantui Buivydui 30 proc. pareiginės algos dydžio priemokas“.

Išvertus iš painios administracinės kalbos, reikštų, jog Administracijos vadovai labai daug dirba, tačiau viršvalandžių neturi. Daugybę darbų spėja atlikti nustatytomis darbo valandomis.

Atlyginimai šoktelėjo

Žinoma, spręsti, kiek darbų per dieną padaro Administracijos vadovai, ne mirtingųjų reikalas. Tuo labiau, jog net neaišku - o kaipgi tuos darbus reikėtų skaičiuoti, kiek vertas sudėtingas dokumentų tvarkymas ir malonus pasisėdėjimas rajono renginiuose. Todėl pateikiame tik oficialius skaičius.

Į paklausimą dėl Administracijos vadovų atlyginimų portalas manogargzdai.lt gavo raštišką Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Centrinės buhalterijos atsakymą. Jame rašoma:

„2013-10-31 Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T11-608 Administracijos direktoriui bei jo pavaduotojams nuspręsta pakelti kategorijas ir skirti už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, kai yra padidėjęs darbų mastas atliekant pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas neviršijant nustatytos darbo laiko trukmės, pareiginės algos dydžio priemokas. Administracijos direktoriui po priimto Tarybos sprendimo pagrindinis atlyginimas sudaro 4365,00 Lt ir priemoka - 1746,00 Lt, iš viso priskaitoma suma - 6111,00 Lt už mėnesį. Administracijos direktoriaus pavaduotojams pagrindinis atlyginimas sudaro 3915,00 Lt ir priemoka - 1174,50 Lt, iš viso priskaitoma suma 5089,50 Lt už mėnesį“.

Ne paskutinėje vietoje

Tad dar kartą patikslinimui: Administracijos direktoriaus atlyginimas be priedo – 4 tūkst. 365 Lt, su priedu – 6 tūkst. 111 Lt. Administracijos direktoriaus pavaduotojų atlyginimai be priedo – 3 tūkst. 915 Lt, su priedu – 5 tūkst. 89 Lt ir 50 centų. Šie atlyginimai be priedo savo dosnumu nelabai nusileidžia gerokai didesnės Vilniaus rajono savivaldybės administracijos vadovų atlyginimams.

Palyginimui pateikiame kitų savivaldybių Administracijos direktorių ir jų pavaduotojų atlyginimus, viešai skelbiamus oficialiuose savivaldybių internetiniuose puslapiuose. Beje, Klaipėdos rajono savivaldybė – viena iš nedaugelio, turinti net du Administracijos direktoriaus pavaduotojus.

Klaipėdos rajono Administracijos direktorius (be priedo) – 4 365 Lt

Direktoriaus pavaduotojai (be priedo) – 3 915 Lt

Kretingos Administracijos direktorius – 5 670 Lt

Direktoriaus pavaduotojas – 4 338 Lt

Šilutės Administracijos direktorius (skelbiama su priedu) – 5 565 Lt

Direktoriaus pavaduotojas (skelbiama su priedu) – 4 881 Lt

Šilalės Administracijos direktorius – 4 610 Lt

Direktoriaus pavaduotojas – 4 287 Lt

Plungės Administracijos direktorius – 5 318 Lt

Direktoriaus pavaduotojas – 4 739 Lt

Rietavo Administracijos direktorius – 4 738 Lt

Direktoriaus pavaduotojas – 4 535 Lt

Vilniaus rajono Administracijos direktorius – 4 927 Lt

Direktoriaus pavaduotojas – 4 374 Lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder