1000 km lenktynės į Palangą visus kvies liepos viduryje

1000 km lenktynės į Palangą visus kvies liepos viduryje

Didžiausias Baltijos regione automobilių sporto renginys - tradicinės, jau 14-osios, 1000 km lenktynės - Palangoje vyks liepos 10-13 dienomis.

"Varžybų datą derinome ne tik su Baltijos šalių, bet ir Belgijos, Olandijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir kitais automobilių ilgų nuotolių lenktynių organizatoriais, - sakė prestižines lenktynes rengiančios bendrovės "Promo events" direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas. - Antrasis liepos savaitgalis nesutampa su kitų maratoninių varžybų Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) kalendoriuje datomis, todėl drąsiai galime teigti, jog jokios kitos lenktynės nesutrukdys geriausiems sportininkams ir komandoms atvykti į Palangą ir dalyvauti šioje šventėje".

Iki šios dienos paraiškas dalyvauti 1000 km lenktynėse Palangoje jau pateikė 13 komandų. Pirmosios į organizatorių kvietimą atsiliepė "Autoprizmės", 222, "Automanų", "Rimo" ir kitos ekipos, kurių paraiškose lietuviams gerai pažįstamos ilgų nuotolių lenktynininkų Igorio Sidunovo, Lino Puzono, Andriaus Pankevičiaus, Audriaus Griciaus (222), Rimanto Blažulionio, Sauliaus Vitkausko ("Rimo") ir kitos pavardės.

Nepaisant to, kad varžybų paraiškose kol kas figūruoja tik lietuvių komandos, šiemet, pasak D. Grinbergo, jaučiamas didesnis užsieniečių dėmesys sporto fiestai Palangoje. Pernai iškovotą trofėjų ir absoliučių nugalėtojų titulą pasiryžę ginti Pietų Afrikos Respublikos (PAR) sportininkai.

"Jau sulaukėme net kelių skambučių ir laiškų ir iš pernykščių antrosios vietos laimėtojų - Belgijos lenktynininkų Stivo Vanbelingeno (Steve Vanbelingen), Vardo Sleiso (Ward Sluys) ir Marko Polando (Marc Poland), kuriuos šiemet tikrai pamatysime Palangoje nusiteikusius siekti pergalės, - sakė D. Grinbergas. - Susirašinėjame su Olandijos ir Liuksemburgo lenktynininkais, kurie lietuvišku maratonu, regis, sudomino ir 24 valandų lenktynių Barselonoje (Ispanija) ir Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) SP2 klasės nugalėtojus - "Equipe Verschuur" komandos sportininkus, vairuojančius net 400 arklio galių pajėgumą išvystantį "Renault Megane Endurance" automobilį".

Šiemet 1000 km lenktynių dienomis žiūrovai galės stebėti Mini žiedo ir traukos (drago), istorinių ir "Dzintara Volga" automobilių kovas, šiemet net dvi dienas naujausią techniką ir greitį demonstruos "Porsche" klubas Lietuva" nariai ir klubo svečiai su išimtinai šios markės automobiliais, pernai sulaukusiais didžiulio dėmesio.

Beje, šiemet pirmą kartą žiūrovai galės laisvai patekti į lenktynių aistruolių paviljoną - kasmet šalia trasos išdygstantį 1000 kvadratinių metrų ploto "Lenktynių klubą".

Organizatorių garbės reikalas užtikrinti, kad 2013 metų lenktynės būtų dar įspūdingesnės ir pranoktų vykusias iki tol. Siekti to varžybų rengėjus įpareigoja ir aukštas sporto vadybos asociacijos įvertinimas, kuriuo net dvejus metus iš eilės 1000 km lenktynės buvo pripažintos geriausiu sporto komunikacijos projektu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder