100 litų - už orą

100 litų - už orą

Net ir nenaudojantį gamtinių dujų maistui ruošti klaipėdietį dujininkai verčia sumokėti beveik 100 litų siekiančią skolą. Tai vadinama pastoviąja kainos dalimi.

Ketverius metus nė vieno kubinio metro gamtinių dujų nesudeginęs klaipėdietis Nikolajus Šilingas įsiskolino AB "Lietuvos dujos" beveik 100 litų. Neseniai vyriškis gavo perspėjimą kuo greičiau sumokėti skolą. Jei to nebus padaryta, gąsdinama laiške, suma gali dar labiau padidėti. Mat dujininkai ketina kreiptis į teismą ir reikalauti, kad būtų skaičiuojamos 5 proc. dydžio palūkanos nuo priteistos sumos iki teismo sprendimo įvykdymo. Be to, vyriškis privalėtų susimokėti ir antstoliams, kurie išieškotų priteistą sumą.

"Nesuprantu, už ką turiu mokėti, jei aš tų dujų nenaudoju? Skaitliuką susimontavau už savo pinigus, dujų nedeginu, nes maistą gaminu ant elektrinės viryklės, o "Lietuvos dujų" Klaipėdos filiale man nepaaiškina, už ką turiu mokėti. Neigia, kad tai kažkoks abonentinis mokestis. Tuomet kas?" - stebisi klaipėdietis.

N. Šilingas aiškina turįs sveikatos sutrikimų, todėl tas 100 litų jam yra didelė suma, kurią verčiau išleistų vaistams.

"Lietuvos dujų" atstovė Jolita Butkienė pripažino, kad klaipėdietis nuo 2008-ųjų nevartoja dujų, tačiau skola jam priskaičiuota teisėtai. "Klaipėdietis dujų nėra visiškai atsisakęs. Jo butą jos pasiekia. Todėl jam lieka prievolė kas mėnesį mokėti pastoviąją kainos dalį. Prieš ketverius metus ji siekė 2,2 lito, prieš trejus - 2,22 lito, o šiuo metu nukrito iki 1,97 lito. Nors vyriškis ir nevartoja dujų, tačiau pastoviąją kainos dalį vis tiek privalo mokėti", - aiškino bendrovės atstovė.

Jos teigimu, vienintelė išeitis - parašyti prašymą, kad būtų išvis nutrauktas dujų tiekimas. "Tačiau ir už šią paslaugą reikės sumokėti. Kaina priklausytų nuo to, kokį atstumą iki objekto tektų važiuoti avarinės tarnybos brigadai. Tačiau ar jam tai verta daryti? O jei kada nors jis ar kitas buto šeimininkas norės maistą ruošti degindamas gamtines dujas? Tada vėl reikės kviesti brigadą, mokėti už prijungimą. Verčiau tegu susimoka tuos 100 litų", - perspėjo J. Butkienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder