VRK kol kas rinkimų rezultatų nepatvirtino penkiose apygardose

VRK kol kas rinkimų rezultatų nepatvirtino penkiose apygardose

Vyriausioji rinkiminė komisija (VRK) sekmadienį pradėjo Seimo rinkimų rezultatų tvirtinimą. Rinkimų rezultatai patvirtinti visose vienmandatėse apygardose, išskyrus Naujosios Vilnios, Biržų-Kupiškio, Zarasų-Visagino, Vilniaus-Trakų ir Trakų-Elektrėnų apygardas.

Ar pirmojo Seimo rinkimų rato rezultatus šiose penkiose apygardose, kurios sukėlė daugiausia abejonių dėl pažeidimų jose rinkimų metu, galėjusių turėti įtakos rinkimų rezultatams, galima patvirtinti, VRK svarstys po trumpos pertraukos.

Kitose apygardose gauti skundai buvo apsvarstyti, bet nuspręsta, kad juose minimi pažeidimai ištaisyti ir kad rinkimų rezultatams apylinkėje šie pažeidimai įtakos nepadarė

Visose apygardose, kurių rezultatai patvirtinti, jie patvirtinti bendru sutarimu, išskyrus Šilutės-Pagėgių ir Šiaulių kaimiškąją apygardas.

Kilus diskusijai, ar Šilutės-Pagėgių apygardoje, kurioje dėl galimų pažeidimų rinkimų pirmojo rato metu pradėti du ikiteisminiai tyrimai, galima tvirtinti rezultatus, buvo nuspręsta balsuoti. 9 VRK nariai balsavo už rezultatų tvirtinimą, 5 - prieš.

Analogiškas balsavimas surengtas ir svarstant, ar patvirtinti rezultatus Šiaulių kaimiškojoje apygardoje. 9 VRK nariai čia taip pat balsavo už rezultatų patvirtinimą, 5 - prieš. Šioje apygardoje, kaip VRK buvo pripažinusi, socialdemokratų kandidatas Linas Andrulis dar prieš pirmąjį rinkimų turą papirkinėjo rinkėjus.

Daugiamandatėje apygardoje galutiniai rinkimų rezultatai gali būti tvirtinami tik po antrojo rinkimų rato, kuris įvyks spalio 28 d.

Pirmajame Seimo rinkimų rate balsavo 52,92 proc., arba 1 mln. 369 tūkst. 909 balso teisę turintys rinkėjai.

Kaip ELTA jau skelbė, VRK sekmadienį oficialiai patvirtino, kad Kėdainių apygardoje Seimo nare išrinkta "darbietė" Virginija Baltraitienė, Vilniaus-Šalčininkų - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Leonardas Talmontas, Vilkaviškio - socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder