Savo valią rinkimuose jau pareiškė 5,4 proc. rinkėjų (aktyvumo žemėlapis)

Savo valią rinkimuose jau pareiškė 5,4 proc. rinkėjų (aktyvumo žemėlapis)

Sekmadienį Lietuvos rinkėjai renka savo atstovus į Seimą. Iki 10 valandos rinkimuose į Seimą ir patariamajame referendumo dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, balsavo 5,38 proc. rinkėjų.

"Mūsų žiniomis, Lietuva sėkmingai balsuoja, atidarytos visos 2017 rinkimų apylinkių, ir rinkėjai, kurie įrašyti į rinkėjų sąrašus, galės pareikšti savo valią rinkdami Seimą ir pasisakyti patariamajame referendume dėl naujos atominės elektrinės statybos", - sekmadienio rytą per spaudos konferenciją sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Pasak jo, rinkėjų aktyvumas yra nežymiai šiek tiek didesnis negu buvo prieš ketverius metus (tuo metu buvo 5,02 proc.).

"Dabar yra 5,4 proc.", - teigė Z. Vaigauskas.

10 val. duomenimis, iš 1918 apylinkių, atsiuntusių duomenis, kol kas aktyviausi rinkėjai yra Raseinių (8,78 proc.), Vilniaus-Šalčininkų (8,09 proc.), Ignalinos-Švenčionių (8,07 proc.) rinkimų apygardose. Pasyviausios yra Šakių (3,43 proc.), Naujamiesčio (3,88 proc.), Aleksoto-Vilijampolės (4,04 proc.) rinkimų apygardos.

VRK duomenimis, didesnis rinkėjų aktyvumas stebimas ir rinkimuose, kurie vyko balsavime iš anksto, - ypač didelis rinkėjų aktyvumas buvo savivaldybių pastatuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

2017 rinkimų apylinkėse dirba 14036 komisijų nariai, paskirti politinių partijų.

Šiuose rinkimuose gausu stebėtojų. Rinkimus stebi 15623 Lietuvos stebėtojai. Daugiausiai stebėtojų yra Raseinių rinkimų apygardoje - 319, Prienų-Birštono - 400. Mažiausiai stebėtojų yra Kretingoje. Taip pat 33 stebėtojai stebi rinkimus Lietuvos diplomatinėse atstovybėse, konsulatuose.

Daugiausiai stebėtojų paskyrė Lietuvos socialdemokratų partija - 2830, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 2594, Darbo partija - 1953, Tvarka ir teisingumas - 1838.

Rinkimus Lietuvoje taip pat stebi ESBO, Arabų lygos rinkimų studijos misijos atstovai, svečiai iš Estijos, Lenkijos, Latvijos, Azerbaidžano, Armėnijos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder