A. Kubilius: TS-LKD gali būti net ir didžiausia frakcija būsimajame Seime

A. Kubilius: TS-LKD gali būti net ir didžiausia frakcija būsimajame Seime

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas, Premjeras Andrius Kubilius prognozuoja, kad antrajame Seimo rinkimų ture konservatoriai turi galimybių laimėti nemažai vietų, kad parlamente taptų didžiausia frakcija.

Tokią poziciją A. Kubilius išsakė ketvirtadienio rytą interviu "Žinių radijui".

"Antrajame rinkimų ture mūsų partija, TS-LKD, turi visas galimybes laimėti pakankamai nemažai vietų būsimajame Seime - laimėti tiek, kad mes galėtume būti net ir didžiausia frakcija būsimajame Seime", - telefonu iš Bukarešto sakė A. Kubilius, dalyvaujantis XXI Europos liaudies partijos kongrese.

Kalbėdamas, kaip vertina būsimąją koaliciją, kurią sudarytų Darbo partija, Lietuvos socialdemokratų partija ir Tvarka ir teisingumas, A. Kubilius siūlė palaukti antrojo turo.

"Tikiuosi, kad antrasis rinkimų turas, balsavimas bus skaidresnis, sąžiningesnis, ir tikrai bus užkirstas kelias bet kokiems balsų pirkimams", - sakė Premjeras ir pridūrė, kad svarbu ne tai, kas su kuo sudarys koaliciją, o kokios politikos bus laikomasi.

Darbo partija per pirmąjį rinkimų turą užsitikrino 18 vietų Seime, socialdemokratai - 16, konservatoriai - 13, Liberalų sąjūdis - 7, partija "Drąsos kelias" - 7, partija Tvarka ir teisingumas - 6, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 6.

Antrajame rinkimų ture, kuris vyks spalio 28-ąją, kova vyks dėl 68 Seimo nario vietų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder