Tegyvuoja Birštono ir Neringos draugystė

Tegyvuoja Birštono ir Neringos draugystė

Pradedami Neringos savivaldybės seniūnaičių 2019-2022 metų kadencijos rinkimai. Kandidatų į seniūnaičius dokumentai bus registruojami 2019 m. lapkričio 4-13 dienomis.

Neringos savivaldybė primena, kad komunalinių atliekų turėtojai žaliąsias atliekas privalo perduoti atliekų surinkėjui arba atvežti į didelių gabaritų atliekų surinkimo ir žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę adresu: Nidos-Smiltynės pl. 12.

Unikali Neringos ir Birštono savivaldybių draugystė skaičiuoja 53-iuosius gyvavimo metus. Daugiau nei prieš pusę amžiaus prasidėjusią partnerystę žymi daugybė susitikimų, bendrų renginių ir iniciatyvų bei kartu įgyvendinamų projektų.

Šiais metais draugystės sukaktis paminėta Neringos delegacijos vizitu Birštone. Su bendraminčiais birštoniečiais susitiko Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio vadovaujama delegacija, sudaryta iš Savivaldybės tarybos, administracijos ir įstaigų atstovų.

Bičiulystės proga viename seniausių Lietuvos balneologinių kurortų vyko Neringą ir jos kūrėjus pristatančios kultūrinės iniciatyvos. Birštono bibliotekoje įvyko susitikimas su poete, rašytoja, dailininke Daiva Molyte-Lukauskiene, kuri pristatė savo poezijos knygas bei šiais metais išleistą knygą vaikams "Kaip kiras gintarus rinko: gintarinės pasakaitės". Birštono kultūros centre atidaryta paroda, pristatanti 25-erius tarptautinio plenero "Nidos ekspresija" gyvavimo metus. Tapybos ir grafikos darbus pristatė ilgametis plenero organizatorius Saulius Kruopis, išgavęs Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienė pažadą, kad kitais metais kūrybiniai tiltai Neringą sujungs ir su jos vadovaujamu kurortu.

Kasmetinis Birštono ir Neringos savivaldybių susitikimas - puiki proga savivaldybių vadovams, specialistams, įstaigų darbuotojams pasidalyti patirtimi, pasidžiaugti pasiekimais.

NAUJOVĖ. Neringiškiams pristatyta ir svarbiausia šių metų naujovė - Birštono apžvalgos bokštas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder