Žvalgyba: aktyviu verbavimu užsiima FSB darbuotojas Sergejus Kulešovas

Žvalgyba: aktyviu verbavimu užsiima FSB darbuotojas Sergejus Kulešovas

Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) darbuotojas Sergejus Kulešovas aktyviai užsiima Lietuvos gyventojų verbavimu, kurie vyksta į Kaliningrado sritį, rašoma žvalgybų parengtame grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime.

Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) parengtame dokumente teigiama, kad FSB itin aktyviai veikia su Kaliningradu besiribojančiuose Lietuvos regionuose, o S. Kulešovas dažnai prisistato kaip pasienio tarnybos darbuotojas, ES bendradarbiavimo per sieną programos koordinatorius.

"S. Kulešovas potencialius taikinius stebi įvairiuose dvišalio bendradarbiavimo su Kaliningrado sritimi susirinkimuose, bendrų Lietuvos ir Kaliningrado ES lėšomis finansuojamų projektų konferencijose, lietuvių bendruomenės Kaliningrado srityje renginiuose", - rašoma ataskaitoje.

VSD ragina gyventojus, ką nors žinančius apie S. Kulešovą ir jo veiklą, susisiekti su departamentu.

Dokumente taip pat teigiama, kad Lietuvoje dirbantys Rusijos žvalgybos pareigūnai dažnai mėgsta pasinaudoti jaunais ir naiviais Rusijos ambasados darbuotojais informacijai rinkti.

"Nepraėjus nė kelioms valandoms žvalgas apie užmegztus ryšius informuoja Maskvoje esančius savo koordinatorius ir jie sprendžia, ką toliau daryti", - rašoma ataskaitoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder