Žmonių ramybę drumstę barai sulauks apribojimų

Žmonių ramybę drumstę barai sulauks apribojimų

Ne vienerius metus kavinės „Jalta“ keliamą triukšmą kentę sostinės Žvėryno gyventojai pagaliau galės ramiai išsimiegoti. Sostinės savivaldybė, delsusi ilgiau nei pusmetį, priėmė sprendimą apriboti verslininkui prekybos alkoholiu licenciją. Svarstomas ir buvusio Seimo nario Lino Karaliaus kavinės likimas.

Dėl keliamo triukšmo bendrovei „La Sensiv“ priklausanti kavinė „Jalta“ (Vykinto g. 17A) puikiai žinoma ne tik aplinkinių namų gyventojams, bet ir policijai. Sostinės pareigūnai ne kartą vyko tramdyti šėlstančių baro lankytojų. Informaciją apie viešosios tvarkos pažeidimus policija buvo pateikusi Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamentui, prašydama riboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką ir atsižvelgti į nuolatinius gyventojų skundus. Savivaldybę taip pat buvo pasiekęs ir A. Mickevičiaus gatvės gyventojų kolektyvinis skundas dėl keliamo triukšmo ir sklindančios muzikos.

Tačiau sostinės valdžia sureagavo tik praėjus ilgiau nei pusmečiui. Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės taryba kavinei „Jalta“ ryžosi apriboti prekybos alkoholiu laiką.

Šioje kavinėje mažmeninė prekyba alkoholiu uždrausta nuo 22 val. iki 8 val.

Savivaldybė teigia, kad „tokiais sprendimais siekiama užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms ir administraciniams teisės pažeidimams, ypač viešosios rimties trikdymui ir aplinkos teršimui, pagerinti aplinkinių gyvenamųjų namų gyventojų gyvenimo kokybę, sumažinti su įmonės veikla susijusių pažeidimų skaičių“.

Beje, į sostinės valdininkų akiratį pateko ir L. Karaliaus bei Gintarės Gurevičiūtės valdomas baras „Shiva Chill Bar“ Vilniaus senamiestyje.

Artimiausiu metu bus nuspręsta, ar apriboti leidimą kavinei prekiauti alkoholiu po 22 valandos. Miesto taryba jau yra parengusi tokį nutarimo projektą, tačiau jį dar svarstys komitetai. Dėl kavinės lankytojų keliamo triukšmo į savivaldybę kreipėsi senamiesčio gyventojai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder