Žmonių nuotaikos kinta nedaug: partijų reitinge tebepirmauja "darbiečiai" ir socialdemokratai

Žmonių nuotaikos kinta nedaug: partijų reitinge tebepirmauja "darbiečiai" ir socialdemokratai

Darbo partija, nors per mėnesį ir neteko šiek tiek savo gerbėjų (-2,2 proc.), vis dėlto partijų reitinge neužleidžia pozicijų ir birželį. Tai rodo šeštadienį skelbiami "Lietuvos ryto" užsakymu "Vilmorus" birželio 1-12 dienomis atliktos nuomonės apklausos rezultatai.

Jei rinkimai vyktų šį savaitgalį, pirmautų dvi pagrindinės opozicinės partijos - Darbo ir Socialdemokratų. Už Darbo partiją balsuotų 17,1 proc. balsavimo teisę turinčių Lietuvos piliečių, už socialdemokratus - 13,7 proc. Trečioji rikiuotėje atsidūrė partija "Tvarka ir teisingumas" (10,7 proc.), aplenkusi pagrindinę valdžios partiją Tėvynės sąjungą - Lietuvos krikščionis demokratus (8,4 proc.). Liberalų sąjūdžio reitingas nesiekia 5 proc. ribos, būtinos pateikti į Seimą. Už juos tebalsuotų 3,7 proc. rinkėjų.

19,4 proc. respondentų atsakė dar nežinantys, už ką balsuos.

Dviejų pirmaujančių apklausoje partijų vadovai yra ir populiariausių šalies veikėjų viršūnėje. Į klausimą, kurie visuomenės veikėjai geriausiai atstovauja jūsų interesams, 7,7 proc. atsakė, kad tai geriausiai daro Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, 5,5 proc. - kad LSDP vadovas Algirdas Butkevičius. Tačiau abiejų šių partijų vadovų reitingai birželį šiek tiek smuktelėjo.

Palankiausiai vertinamų veikėjų sąrašo viršūnėje, kaip ir anksčiau, - Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė (67,0 proc.), tačiau nuo praėjusio mėnesio ją palankiai vertinusiųjų sumažėjo 6 proc. (gegužę buvo 73,0 proc.). Palankiai vertinama Seimo Pirmininkė I. Degutienė (54,9 proc.). Jos gerbėjų skaičius nuo gegužės ūgtelėjo 2,3 proc. Trečioje palankiausiai vertinamų veikėjų pozicijoje esantis Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas - 40,4 proc., bet jo reitingas smunka jau trečią mėnesį iš eilės.

Tarp labiausiai patikimų institucijų - ugniagesiai gelbėtojai, kariuomenė, Prezidento institucija ir bažnyčia. Tarp tų, kuriomis gyventojai labiausiai nepasitiki, - teismai, Vyriausybė, Seimas ir partijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder