Vytenis Povilas Andriukaitis: "Valstybė turi aiškiai pasakyti, kokias sveikatos paslaugas finansuoja"

Vytenis Povilas Andriukaitis: "Valstybė turi aiškiai pasakyti, kokias sveikatos paslaugas finansuoja"

Sveikatos apsaugos ministerijos ir Valstybinės ligonių kasos specialistai vertins nacionalinės sveikatos apsaugos sistemos finansavimo mechanizmus bei ieškos naujų galimybių veiklai tobulinti. Dėl bendros darbo grupės sudarymo sutarta Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybės susitikime su Valstybinės ir teritorinių ligonių kasų atstovais.

Susitikime sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis gerai įvertino ligonių kasų darbą. Net ir krizės metais buvo išlaikytas subalansuotas, nepraskolintas Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetas. Tačiau, pasak ministro, būtina ieškoti naujų mechanizmų racionaliam lėšų panaudojimui, finansinių srautų valdymui, kad šalies mokesčių mokėtojų pinigai nebūtų naudojami nereikalingiems brangiems tyrimams, ligonių hospitalizacijoms ar nebūtiniems kompensuojamiems vaistams įgyti.

„Ištekliai yra riboti. Todėl būtinas išteklių planavimas. Valstybė turi aiškiai pasakyti, ką finansuoja, pažaboti nereikalingas hospitalizacijas, brangius tyrimus, racionaliai kompensuoti vaistus, - sakė V.P. Andriukaitis. - Todėl būtina gili situacijos analizė, parengtas patologijų valdymo planas, rasti svertai lovų skaičiui ligoninėse reguliavimui. Tai leistų racionaliai užsakyti sveikatos paslaugas".

Ligonių kasos tvarko apie 90 proc. sveikatos apsaugos sistemos lėšų, jos yra ir sveikatos paslaugų užsakovės. Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetas šiais metais yra daugiau kaip 4 milijardai litų.

Darbo grupė įpareigota siūlymus Nacionalinės sveikatos apsaugos sistemos finansavimo tobulinimui pateikti per tris mėnesius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder