Vytenis Povilas Andriukaitis

Vytenis Povilas Andriukaitis: britų pasitraukimas iš Sąjungos ES nesugriautų

Kalbėti apie ES dezintegraciją būtų galima, jei iš Bendrijos nuspręstų trauktis Vokietija arba Prancūzija, bet ne Jungtinė Karalystė, sako už maisto saugą ir sveikatą atsakingas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

Komisaro teigimu, Europos Komisija skiria daug dėmesio galimam britų pasitraukimui iš ES spręsdama tiek techninius, tiek geopolitinius klausimus.

"Britų išėjimas būtų labai didžiulis iššūkis, bet ne katastrofa. Štai, jeigu staiga nuspręstų Vokietija arba Prancūzija išeiti, tuomet tai būtų didesnis iššūkis. Tada jau iš tiesų būtų galima pradėti kalbėti apie kai kuriuos visiškai pesimistinius scenarijus", - Žinių radijui ketvirtadienį sakė V. P. Andriukaitis.

Jungtinėje Karalystėje referendumas dėl šalies ateities ES vyks birželio 23 d., Instituto "YouGov" birželio 14 d. paviešintos apklausos duomenimis, pasitraukimą palaiko 43 proc. respondentų, už tolesnę narystę ES pasisako 39 proc., dar 15 proc. nėra apsisprendę.

V. P. Andriukaičio teigimu, Jungtinės Karalystės galimas pasitraukimas yra iššūkis Briuseliui, tačiau Bendrija vystosi būtent juos spręsdama.

"ESvariklis visada yra krizės ir visada tas variklis yra krizių įveikimas", - pabrėžė eurokomisaras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder