Vytautas Vigelis kursto aistras koalicijoje

Vytautas Vigelis kursto aistras koalicijoje

Premjeras Algirdas Butkevičius kultūros ministrui Šarūnui Biručiui davė savaitę apsispręsti dėl kultūros viceministro Vytauto Vigelio. Š.Birutis sako, kad sprendimą turės priimti Darbo partijos valdyba.

„Jis (Š.Birutis - red. past.) puikiai pats žino, kas jam yra pasakyta, ir per šią savaitę jam yra duotas terminas. Per šią savaitę jis turi atleisti viceministrą iš šių pareigų“, - vakar Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Pasak jo, vakar susitikus su kultūros ministru Š.Biručiu buvo priimtas sprendimas, kad buvo pažeistas valdančiosios koalicijos sutarties punktas dėl kiekvieno viceministro kandidatūros derinimo su ministru pirmininku.

„Ši kandidatūra nebuvo suderinta ir dėl šios kandidatūros Socialdemokratų partijos valdybos posėdyje irgi buvo kalbama, diskutuojama ir netgi mūsų partijos valdybos pozicija yra, kad jis viceministro pareigų negali užimti“, - teigė A.Butkevičius.

Premjero teigimu, viceministrų kandidatūros, kaip numatyta koalicijos sutartyje, visada turi būti suderintos su ministru pirmininku.

Š.Birutis sako, kad sprendimą dėl V.Vigelio priims Darbo partijos valdyba.

„Kažkodėl skiriant nebuvo jokių įspėjimų neskirti ar kažkokių pažymų - visos pažymos tvarkingos, visi, kaip sakoma, kompetenciją rodantys dalykai irgi atitinka, todėl nežinau... Čia jau kiti dalykai“, - stebėjosi Š.Birutis.

Kultūros viceministro pareigas nuo liepos 2 dienos pradėjusį eiti V.Vigelį išgarsino 2013 metais kilęs skandalas, kai, būdamas Švenčionių rajono meras, kartu su dviem valdininkais ketino skristi į Paryžiuje organizuojamą parodą, bet kelionės metu iš orlaivio buvo išlaipinti Varšuvoje apkaltinus, kad yra neblaivūs.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder