Vytautas Landsbergis norėtų perversmo lietuvių sielose

Vytautas Landsbergis norėtų perversmo lietuvių sielose

Dvasios atsigavimo, perversmo lietuvių sielose ir išlikimo šeštadienį vykstančiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos suvažiavime Lietuvai linkėjo Europos parlamento narys, TS-LKD Politikos komiteto pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis.

"Didysis Lietuvos uždavinys yra labai paprastas - išlikti. Neišliksime, jei neturėsime šeimų ir vaikų. O šeimų ir vaikų neturėsime, neužauginsime atžalynų, jei neturėsime meilės, kuri save dalija ir kitą glaudžia. Nepadės naujųjų pranašų propaguojama meilė sau, kuri tik skiria ir skiria, grobia ir skriaudžia", - į suvažiavimą Vilniaus kongreso rūmuose susirinkusius partiečius tikino V. Landsbergis, perspėjęs, kad jo kalba nebus optimistinė.

Apeliuodamas į dvasines vertybes politikas taip pat kvietė stabdyti kalbos eroziją. "Stabdykime kalbos eroziją, mokykimės lietuviškai ir prasmingai bendrauti", - kvietė V. Landsbergis.

Didžiausiu priešu, kuriam pralaimime, V. Landsbergis laiko girtavimą.

"Kaimai toliau išmiršta. Vyrai greičiau, dar jauni, bet ir moterys. Prieš atkurdami Nepriklausomybę buvome sukilę pasipriešinti. Tačiau prieš dainuojančią revoliuciją ir atgimimą sukilo kontrrevoliucija. Kontrabandininkai, pilstukininkai, kiti gyvybės kraugeriai. Ir pasipriešinimas užgeso. Palikta savieigai ir savibaigai. Mirties kultūra laimi, o vis tiek reikia priešintis. Norėkime gyventi", - ragino politikas.

Prie Lietuvos žudikų europarlamentaras priskyrė gamtos teršėjus ir jos žudytojus, savižudžius, narkotikų platintojus, korumpuotus teisėjus ir kitus.

"Kurie agituoja lietuvius mesti šį neva "nepataisomą" kraštą visiems laikams ir į jį nebegrįžti - kitokiais būdais žudo Lietuvą. Ir savižudžiai, ir vaikžudžiai yra Lietuvos žudikai, atsiprašau silpnadvasių savižudžių. Ir girdytojai, ir nusigeriantys, kad jų nusmukęs į butelį gyvenimas greičiau pasibaigtų, ir pilstuko procentus imantys policininkai, ir mirties pardavėjai narkotikų platintojai, ir tinginystės bei pesimizmo skleidėjai, mirštančios motinos niekintojai užuot ją gynę, gobšūs ir perkami valdininkai, korumpuoti teisėjai, kurie vis apstulbina, savanaudžiai gydytojai be atjautos, jeigu tokių yra, o aplink sėja neviltį ir nusiminimą, - visi yra vienoki ar kitokie Lietuvos žudikai", - mano prof. V. Landsbergis.

Jis kritikavo Seimo priimtą Pagalbinio apvaisinimo įstatymą. "Suvokite, vyrai ir moterys, kad neleisdami gimti tam, kuris jau galėjo, dalyvaujate ir Lietuvos likime. Ši gentis pasibaigs. Tarp kitko, Seimas jau priima tokį įstatymą, kad jau galima neleisti gimti. Jeigu galinčių gimti yra daugiau nei vienas, tai kitam - neleisti! O užaugęs ir sužinojęs gal paklaus: kur mano broliukas arba sesutė, kodėl jį pasmerkėt? Štai apie tas psichologines moralines problemas niekas negalvoja.

Kiekvienas tepažvelgia į save - ar jis prideda Lietuvai gyvybės, ar ją atima. Ar prideda vilties, ar ne, o gal ją pribloškia? Jei atimi ar pribloški, tada tu pats esi liga ir nelaimė, nebūk tokiu. Arba užleisk postelį, kaip sakydavom Sąjūdžio pakilimo laikais - užleisk, jeigu nuo tavęs plinta neviltis", - teigė politikas.

Pasak V. Landsbergio, nuo kiekvieno veiksmų priklauso, ar Lietuva gyvens. Tai priklauso ir nuo pagrindinio požiūrio į gyvenimą.

"Atmeskime klaidingus mokymus apie laimę daugiau pirkti. Čia kalbu ne apie pagrindines reikmes, o apie begalines, dažnai tuščias komforto ir malonumų pagundas. Tikroji tavo laimė yra turėti daug artimųjų, kuriuos tu myli. Ir kraštą, kurį myli. Neapykanta yra priešas ir tautos savižudybės narkotikas. Lietuvos Sąjūdžio pakilimo laikais žiūrėdavom net į Lietuvos nekentėją kaip susirgusį, pažeistą ir klystantį, kuris gali pasitaisyti", - sakė V. Landsbergis.

Jis akcentavo ir atsakomybės svarbą. "Manau, tebesame atsakingi dėl to, kas vyksta ir įvyks su Lietuva. Per mažai padarę, kad ji išliktų, Paskutiniame teisme neišsiteisinsime",- tvirtino Europos Parlamento narys prof. V. Landsbergis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder