Vytautas Grubliauskas kelia nerimą Seimo valdantiesiems

Vytautas Grubliauskas kelia nerimą Seimo valdantiesiems

Valdančiajai koalicijai nerimą kelia tai, kad Seimo nario mandato gali atsisakyti ir koaliciją vienu nariu susilpninti į Klaipėdos mero postą pretenduosiantis Liberalų sąjūdžio atstovas Vytautas Grubliauskas.

V. Grubliauskas kol kas yra įvardijamas realiausiu pretendentu valdyti uostamiestį. Jis ir pats ne kartą yra sakęs, jog, turėdamas garantijas tapti Klaipėdos meru, tikrai atsisakys Seimo nario mandato.

"Vis tiek koalicija yra minus vienas balsas Seime, ir situacija nėra tokia paprasta. Negaliu sakyti, kad tuo klausimu priėmėme kažkokį sprendimą, pasidalinome nuomonėmis, jos buvo įvairios. Kadangi dar yra šiek tiek laiko tiems sprendimams daryti, iki balandžio mėnesio sakykime, dar pratęsime tuos apmąstymus", - trečiadienio rytą po tradicinių valdančiosios koalicijos partnerių pusryčių sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Seime Jurgis Razma.

J. Razma teigiamai įvertino, kad V. Grubliauskas dėl savo apsisprendimo palikti parlamentą tariasi su kolegomis.

"Nėra taip paprasta atsakyti, jeigu žmogus, įvertinęs visas aplinkybes, žadėjęs rinkėjams, mato galimybes save geriau realizuoti mero pareigose. Tai sudėtingas klausimas", - kalbėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vadovas.

V. Grubliauskas į parlamentą pateko laimėjęs rinkimus vienmandatėje Danės apygardoje. Todėl, jam atsisakius Seimo nario mandato, joje gali tekti rengti naujus rinkimus. Tiesa, anot J. Razmos, tai priklausytų nuo apygardos komisijos sprendimo.

Liberalų sąjūdis Klaipėdoje savivaldos rinkimuose laimėjo 7 mandatus. Liberalsąjūdiečiai pretenduoja su kitomis partijomis sudaryti valdančiąją koaliciją šiame mieste.

Valdančiąją Permainų koaliciją šiuo metu sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga bei Tautos prisikėlimo partija. Jie parlamente turi 71 atstovą iš 141. Dar 3 valstiečiai liaudininkai yra deklaravę politinę paramą koalicijai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder