Vytautas Galvonas - VMI akiratyje

Vytautas Galvonas - VMI akiratyje

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) pradeda mokestinį tyrimą dėl finansų viceministro "tvarkiečio" Vytauto Galvono finansinio sandorio.

Pradėti tyrimą mokesčių inspekciją paskatino LRT laidoje "Dėmesio centre" bei vėliau kitose žiniasklaidos priemonėse pateikta informacija.

Vilniaus AVMI pažymi, kad mokesčių administratorius nuolat vertina viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie asmenis, galimai darančius mokestinius pažeidimus, ir mokestinius tikrinimus atlieka, neatsižvelgdama į tų asmenų užimamas pareigas ar kitą statusą.

Tuo tarpu Seimo narė, parlamentinės grupės "Už Lietuvą be korupcijos" pirmininkė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydama ištirti, ar finansų viceministras V. Galvonas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Kreiptis į VTEK ją paskatino paviešinta informacija, jog V. Galvonas yra iš lažybų bendrovės "TOP Sport" savininko Gintaro Staniulio paėmęs 300 tūkst. litų vertės paskolą su 0,2 procento metinėmis palūkanomis. Finansų ministerijoje V. Galvonas pagal pareigas kuruoja ir azartinių lošimų priežiūros sritį, jam pavaldi Lošimų priežiūros tarnyba.

"Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymas įpareigoja valstybės tarnautojus vengti interesų konfliktų ir elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra. Manau, po vakar paviešintų faktų apie V. Galvono paimtą paskolą kyla itin pagrįstos abejonės dėl viceministro interesų skaidrumo," - kreipimosi į VTEK priežastis aiškino A. Bilotaitė.

Ji atkreipia dėmesį į faktą, kad pats finansų ministras viešai pareiškė nežinojęs apie viceministro V. Galvono paimtą paskolą, taip pat nežinantis, ar ji yra įtraukta į jo viešųjų ir privačių interesų deklaraciją. A. Bilotaitės teigimu, tai tik skatina abejones dėl supainiotų interesų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder