Vyriausybėje paminėtos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko 85-osios gimimo metinės

Vyriausybėje paminėtos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko 85-osios gimimo metinės

Trečiadienį Vyriausybėje buvo paminėtos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko 85-osios gimimo metinės.

Anot Premjero Sauliaus Skvernelio, Algirdas Mykolas Brazauskas buvo Tautos lyderis, strateginio mąstymo vadovas, kuris nuosekliai ir užtikrintai vykdydamas savo pareigas stengėsi įtvirtinti Lietuvos laisvę ir vesti valstybę klestėjimo keliu. 

„Ši iškili istorinė asmenybė visada pasižymėjo ne tik puikiu humoro jausmu, bet ir nuoširdžiu darbu Lietuvos žmonėms, stipriu atsakomybės jausmu, paprastumu, išmintimi ir išskirtine politine intuicija“, - renginyje kalbėjo Ministras Pirmininkas. 

„Algirdas Mykolas Brazauskas buvo valstybės stabilumo garantas, vienybės ir tvirtybės simbolis, suvaidinęs lemiamą vaidmenį lūžiniu Lietuvos istorijos momentu. Jis esmingai paveikė Lietuvos valstybingumo atkūrimą, valstybės gyvenimo organizavimą, demokratijos pamatų kūrimą ir tarptautinį Lietuvos pripažinimą“, - teigė S. Skvernelis.

Renginyje taip pat dalyvavo Algirdo Mykolo Brazausko artimieji: dukros Laima Mertinienė, Audronė Usonienė bei žentas Algirdas Usonis.

„Jis mums visada pabrėždavo, kad labai myli Lietuvą ir nori padaryti, kad jos žmonėms ir valstybei būtų lengviau“, - prisiminimais dalijosi dukra Audronė Usonienė ir palinkėjo visiems dirbti Lietuvai, kad nuveiktus darbus prisimintų ateities kartos.

Rugsėjo 20-22 dienomis Vyriausybės rūmuose bus eksponuojama fotoparoda, skirta Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko 85-osios gimimo metinėms.

Algirdas Mykolas Brazauskas buvo pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos Prezidentas, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkas, XII ir XIII Vyriausybių vadovas. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder