Vyriausybė svarstė, ar už apleistus pastatus didinti nekilnojamojo turto mokesčio tarifą iki 3 proc.

Vyriausybė svarstė, ar už apleistus pastatus didinti nekilnojamojo turto mokesčio tarifą iki 3 proc.

Vyriausybė pirmadienį pasitarime svarstė, ar padidinti nekilnojamojo turto (NT) mokesčio tarifą iki 3 proc. už apleistus pastatus, tačiau galutinio sprendimo kol kas nepriėmė.

"Siūlymas padidinti tas ribas (NT mokesčio tarifo - ELTA) iki 3 proc. gimė Seime ir galimybė savivaldybėms nustatyti didesnį mokestį būtent tais atvejais, kai pastatai yra apleisti", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė Premjeras Andrius Kubilius.

Jo teigimu, kol kas sprendimas nepriimtas - tikimasi savo poziciją suformuluoti trečiadienį.

"Mes kol kas likome su neutralia nuomone. Trečiadienį gal baigsime ją formuluoti. Manome, kad Seimas pats gali apsispręsti, nes yra už ir prieš argumentų", - sakė jis.

A. Kubilius taip pat pažymėjo, jog toks Seimo pasiūlymas gimė remiantis patvirtinto žemės mokesčio įstatymo analogija, įtvirtinančia, jog savivaldybės turi teisę nustatyti ir didesnį mokesčio tarifą, jeigu žemė yra netvarkoma. Vis dėlto, jo teigimu, kyla abejonių, ar kartais pastatai nėra apleisti dėl pačių savivaldybių vykdomos politikos kaltės.

"Kodėl pastatai yra apleisti ir netvarkomi? Priežasčių yra pakankamai įvairių ir kartais jie yra netvarkomi dėl pačių savivaldybės institucijų netinkamo veikimo.

Šiuo atžvilgiu savivaldybėms, kurios nesusitvarko su leidimų išdavimu, ir dėl to kurie nors pastatai yra apleisti, suteikti galimybę taikyti už savo pačių aplaidų darbą pastatų savininkams didesnius namo turto mokesčius, būtų nelogiška", - teigė Premjeras.

Šiuo metu komercinei veiklai naudojamas NT apmokestinamas nuo 0,5 iki 1 procento.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder