Vyriausybė prezidentei pristatys atsakymą "Gazprom"

Vyriausybė prezidentei pristatys atsakymą "Gazprom"

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius prezidentei turėtų pristatyti, kaip Vyriausybė vertina Rusijos koncerno „Gazprom“ siūlymus.

Ministrų kabinetas rusų pateiktus dokumentus analizavo daugiau nei savaitę. Iki šiol „Gazpromo“ siūlymų nė viena pusė nekomentavo. Tačiau patvirtinama, kad diskutuojama dėl 5 mlrd. litų vertės Lietuvos ieškinio Stokholmo arbitraže ir ilgalaikės dujų tiekimo sutarties.

Prieš kurį laiką Lietuvoje apsilankęs „Gazpromo“ vadovas teigė, kad derybos apims koncerno investicijas Lietuvoje, tranzitą į Kaliningradą ir komercinius klausimus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusijos dujų milžinės siūlymus vadina neįvykdomais ir tvirtina, kad koncernas nerodo noro derėtis. Be to, pasak D. Grybauskaitės, dabartinės „Gazprom“ Lietuvai taikomos dujų kainos yra pagrįstos politiškai, bet ne ekonomiškai.

Energetikos ministras J. Neverovičius pareiškė, jog Lietuva iš „Gazprom“ norėtų didesnio konstruktyvumo, o Premjeras A. Butkevičius tikisi, kad derybas su Rusijos koncernu dėl dujų kainų pavyks baigti iki artimiausio šildymo sezono.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder