Vyriausybė grąžino įgaliojimus Prezidentei

Vyriausybė grąžino įgaliojimus Prezidentei

Vykdydama Konstitucijoje numatytą pareigą, Prezidento rūmuose šeštadienį šalies vadovė susitiko su Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi, kuris grąžino Vyriausybės įgaliojimus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo A. Butkevičiui laikinai pavedė eiti Ministro Pirmininko pareigas. Ne vėliau kaip per 15 dienų Prezidentė Seimui turi pateikti Ministro Pirmininko kandidatūrą.

Šalies Konstitucijoje bei Vyriausybės įstatyme numatyta, jog Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus Prezidentui po Seimo rinkimų arba išrinkus Respublikos Prezidentą.

Vyriausybėje artimiausiu metu bus mažiausiai trys nauji ministrai - postą savo noru paliko Darbo partijos deleguotas žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, sveikatos apsaugos ministras, socialdemokratas Vytenis Andriukaitis nuo rudens taps eurokomisaru, tuo tarpu aplinkos ministras, partijos Tvarka ir teisingumas atstovas Valentinas Mazuronis išvyko dirbti į Europos Parlamentą.

Žemės ūkio ministro postą greičiausiai užims "darbietė" Virginija Baltraitienė. Vyriausybės vadovas šeštadienį sakė, jog V. Baltraitienės kandidatūra yra suderinta ir su Prezidente. Kandidatūros į sveikatos apsaugos ir aplinkos ministrus kol kas neatskleidžiamos.

16-ąjį Vyriausybės kabinetą šiuo metu taip pat sudaro vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, teisingumo ministras Juozas Bernatonis, kultūros ministras Šarūnas Birutis, ūkio ministras Evaldas Gustas, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius bei finansų ministras Rimantas Šadžius.

Dėl vadinamojo Prezidentės "juodojo sąrašo" valdančioji koalicija susitarė, kad, prieš gražinant įgaliojimus Prezidentei, postą paliks visų ministerijų viceministrai. To nepadarė vienintelė energetikos viceministrė Renata Cytacka.

Anot žiniasklaidos, vadinamajame "juodajame" Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sąraše yra 9 viceministrų pavardės. Šis sąrašas iš tikrųjų yra STT pažyma dėl ministrų ir viceministrų skaidrumo.

Prezidentė D. Grybauskaitė yra sakiusi, kad netvirtinsianti tų ministrų, kurių viceministrų pavardės yra vadinamajame "juodajame sąraše", o jeigu valdančioji dauguma neapsivalys, ją pavadinsianti kriminaline.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder