Vydas Gedvilas sužinojo, kad Rumunijoje bus pradėta skalūnų dujų žvalgyba

Vydas Gedvilas sužinojo, kad Rumunijoje bus pradėta skalūnų dujų žvalgyba

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, priėmęs Rumunijos ambasadorių Daną Adrianą Balanesku (Dan Adrian Balanescu), aptarė Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus. Susitikimo metu buvo apsikeista nuomonėmis dėl politinės ir ekonominės situacijos šalyse, paliesti dvišalio bendradarbiavimo energetikos srityje klausimai.

Seimo Pirmininkas sakė, kad Rytų partnerystė - vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų, ir išreiškė viltį, kad Rumunija bus svari partnerė, formuojant plataus užmojo ES Rytų kaimynystės politiką.

Atkreipęs dėmesį, kad Lietuva ir Rumunija yra nuolatinės partnerės sprendžiant rimtus tarptautinius klausimus, V. Gedvilas domėjosi Rumunijos patirtimi energetinio saugumo srityje.

Rumunijos ambasadorius atsakė, kad šalyje neatmestina skalūninių dujų gavyba, netrukus bus pradėtas skalūnų dujų atsargų žvalgybos procesas.

Pasidžiaugęs gerais tarpparlamentiniais ryšiais, ambasadorius sakė manąs, kad prie dvišalio bendradarbiavimo stiprinimo labai prisidėtų abiejų šalių parlamentų pirmininkų susitikimas. V.Gedvilas išreiškė viltį, kad toks susitikimas netolimoje ateityje įvyks.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder