Vydas Gedvilas: "Dėl baudų homoseksualams keliama audra stiklinėje"

Vydas Gedvilas: "Dėl baudų homoseksualams keliama audra stiklinėje"

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas emocingai reaguoja į pranešimus, kad kai kurių Seimo frakcijų nariai kreipėsi į Europos Parlamento pirmininką Martiną Šulcą (Martin Schulz) ragindami ginti homoseksualų teises Lietuvoje. 

Šurmulys dėl homoseksualų teisių kilo po to, kai 50 Seimo narių po pateikimo pritarė įstatymo pataisai bausti už homoseksualių santykių propagavimą. 

"Man labai patiko Kęstučio Girniaus straipsnis, kurio pavadinimas yra "Audra stiklinėje", jis labai tiksliai pataikė. Yra tik pateikimas, dar nėra nei svarstymo, nei priėmimo, o mes jau kreipiamės į M. Šulcą, (...) tiesiog juokingai atrodo", - trečiadienį "Žinių radijo" laidoje sakė V. Gedvilas. 

Kalbėdamas apie iniciatyvą taikyti baudas už homoseksualių santykių propagavimą, Seimo Pirmininkas ją pavadino vienu "neloginių sprendimų", tačiau teigė negalįs dirbtinai jos stabdyti. 

"Aš negaliu stabdyti kai kurių mūsų parlamentarų iniciatyvos įvairiais klausimais (...). Esame demokratinė valstybė, Europos Sąjungos valstybė, ir tos, kad ir seksualinės, mažumos turi turėti tam tikrų teisių. Aš nesu už tai, kad jie ten per prievartą reklamuotųsi arba mes juos pristatinėtume ar kalbėtume, kad tai yra kažkoks gėris, tikrai taip nereikia daryti, bet mes negalime uždrausti žmonėms turėti savo pasirinkimą", - sakė V. Gedvilas. 

Seimo Pirmininkas ragina laukti ir stebėti, kaip keisis situacija, o ne skubėti skųstis nepriimtais sprendimais.

"Aš manau, kad reikia palaukti. Man juokingai atrodo, kada mes dažnai pradedam panikuoti. Tik prasidėjo pateikimas kažkokio įstatymo projekto, ir visi mes čia, Lietuvoje, kunkuliuojam, verdam, audros didžiulės, priešprieša didžiulė, nors dar priėmimo nėra. Tiesiog reikia palaukti, neskubėti kreiptis į M. Šulcą", - sako V. Gedvilas.

Seimo Pirmininkas taip pat akcentavo, jog Lietuva su savo vidaus problemomis turi tvarkytis pati.

"Man atrodo, kad mes, lietuviai, turime patys spręsti savo problemas, o ne kreiptis, kad atvažiuos kažkas ir mus išgelbės", - užtikrintai kalbėjo V. Gedvilas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder