Vydas Gedvilas apie Vytauto Gapšio ambicijas tapti Seimo Pirmininku: "Tai yra bandymai supriešinti partiją"

Vydas Gedvilas apie Vytauto Gapšio ambicijas tapti Seimo Pirmininku: "Tai yra bandymai supriešinti partiją"

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas atsisako komentuoti partijos kolegos Vytauto Gapšio pareiškimus žiniasklaidai, jog vietoj V. Gedvilo Seimo Pirmininko postą turėtų užimti jis.

Pasak Seimo Pirmininko, tokia informacija galėtų būti tik bandymas sukelti įtampą partijos viduje.

"Yra žiniasklaida, yra tam tikras visuomenės sluoksnis, kuris galbūt nori supriešinti mūsų partijos žmones. Aišku, ypač didelis dėmesys skiriamas partijos vadovams", - sakė V. Gedvilas. 

Pasak darbiečio, jis šią informaciją sužinojo tik iš žiniasklaidos. V. Gedvilas teigė su V. Gapšiu sutariąs puikiai. 

"Išgirdau ir nepatikėjau. Žinojau, kad su Vytautu mūsų santykiai puikūs, mes dalykiškai bendraujam. Jokių kalbų apie tai nebuvo, ir aš nenorėčiau komentuoti šios situacijos", - „Žinių radijui" trečiadieniui kalbėjo jis. 

Paklaustas, kas gali turėti ketinimų supriešinti tarpusavyje Darbo partijos (leiboristų) narius, V. Gedvilas sakė, kad jau kurį laiką apie jo partiją sklando daug gandų.

"Gali būti politiniai oponentai, (...) kitos partijos, žiniasklaidos dėmesys. Bet aš noriu pasakyti, kad daug straipsnių buvo pasirodę, neva, jei bus priimti kažkokie sprendimai dėl Viktoro Uspaskicho, Darbo partija subyrės, ji neturi ateities. Tai aš noriu paneigti šitų oponentų nuomonę. Partija yra stipri, mes gavom didžiausią pasitikėjimą per praėjusius rinkimus, jokio susipriešinimo partijos viduje nėra, viskas yra stabilu". - tikino V. Gedvilas. 

V. Gedvilas pripažino, kad bandymai apšmeižti konkurentus, iškelti į viešumą nebūtus faktus, yra dažnas reiškinys politikoje.

"Čia yra natūralūs dalykai, ir mes dėl to ypatingų problemų nekeliam", - sakė jis.

ELTA primena, kad antradienį opozicijos ir net koalicijos partnerių iš Seimo vicepirmininko posto raginamas trauktis Darbo partijos vadovas Vytautas Gapšys tvirtino neatsistatydinsiąs ir net prakalbo apie planus užimti Seimo Pirmininko kėdę. 

„Eisiu į Seimo pirmininkus. Paprasčiausiai partijos pirmininkas turi užimti poziciją. Manau, logiška, kad Seimo Pirmininku būtų partijos pirmininkas", - "Lietuvos žinioms" pareiškė Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje pirmosios instancijos teismo kaltu pripažintas Seimo pirmasis vicepirmininkas V.Gapšys. Taip jis atsakė į klausimą, ar ketina atsižvelgti į opozicijos bei koalicijos partnerių raginimus atsistatydinti ar bent sustabdyti savo veiklą viename svarbiausių valstybės postų, kol Darbo partijos byloje galutinį žodį tars Apeliacinis teismas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder