VTEK neturi pagrindo tirti laikinojo VTEK vadovo Virginijaus Kanapinsko elges

VTEK neturi pagrindo tirti laikinojo VTEK vadovo Virginijaus Kanapinsko elges

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad nėra pagrindo pradėti tyrimą dėl VTEK tarnautojo Mindaugo Siaurio pateiktame skunde nurodytų aplinkybių. 

M. Siaurys prašė įvertinti VTEK pirmininko pareigas laikinai einančio Virginijaus Kanapinsko elgesį dėl privačių interesų deklaravimo, remdamasis šių metų lapkričio 7 dieną naujienų portalo „Alfa.lt“ paskelbta publikacija „Etikos sargo ryšių voratinklis: žmona - „valstietės“ glėby, teta - VTEK kontrolę atliekančiame komitete“. V. Kanapinskas pateikė nusišalinimą ir trečiadienį svarstant šį klausimą VTEK posėdyje nedalyvavo. 

M. Siaurys prašė ištirti, ar V. Kanapinskas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nedeklaravęs giminystės ryšiais susijusio asmens - Genovaitės Jasaitienės - ir „svainystės“ ryšiais susijusio asmens - Juliaus Jasaičio. Teigiama, kad G. Jasaitienė dirba Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto (VVSK) biure, o J. Jasaitis dalyvauja Lietuvos teisininkų draugijos veikloje. 

Viešoje V. Kanapinsko privačių interesų deklaracijoje pateikti duomenys rodo, kad jis yra deklaravęs ryšį su juridiniu asmeniu - Lietuvos teisininkų draugija. VTEK vertinimu, deklaravus ryšį su juridiniu asmeniu, deklaruoti atskirų šio juridinio asmens dalyvių nebūtina. Be to, tetos sutuoktinis - kuris nevadintinas svainiu - nepatenka į Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme apibrėžtų artimų asmenų sąvoką, todėl toks ryšys pats savaime interesų konflikto nekelia. Taip pat, VTEK vertinimu, V. Kanapinskui nekilo pareiga deklaruoti ir ryšio su G. Jasaitiene. Ji, būdama VVSK biuro padėjėja, kuri atlieka technines užduotis, neturi galimybės spręsti klausimų dėl V. Kanapinsko skyrimo į VTEK narius. Pažymėtina, kad teta, pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, taip pat nelaikytina artimu asmeniu, todėl toks ryšys savaime interesų konflikto kelti negali. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder