VRM aiškinsis dėl suteikto leidimo Rusijos nusikaltėliams gyventi Lietuvoje

VRM aiškinsis dėl suteikto leidimo Rusijos nusikaltėliams gyventi Lietuvoje

Vidaus reikalų ministerija žada aiškintis, kas ir kodėl Rusijos piliečiui Achmedui Jevlojevui, anot žiniasklaidos, turinčiam aukščiausią rangą Rusijos nusikaltėlių pasaulyje, išdavė leidimą gyventi Lietuvoje, pranešė LRT televizijos naujienų tarnyba.

Sausį Migracijos departamentas nusprendė, kad du Rusijos piliečiai, Achmedas Jevlojevas ir Olegas Šamaninas, negaus leidimų gyventi Lietuvoje. Tačiau maždaug prieš savaitę paaiškėjo, kad A. Jevlojevui tokia teisė buvo suteikta.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos atstovų, siekiama išsiaiškinti, kas konkrečiai atsakingas už tokį sprendimą. Viceministras Elvinas Jankevičius teigė, kad leidimas A. Jevlojevui sustabdytas, tačiau šis incidentas yra arba klaida, arba tai galėjo būti padaryta piktybiškai.

Prezidentė Seimui pateikė Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisas, kuriomis siekiama užkirsti kelią grėsmę keliantiems asmenims gauti leidimus gyventi Lietuvoje. Siūloma numatyti, kad policija, pasieniečiai ir Saugumo departamentas per 14 dienų pateiktų Migracijos departamentui išvadas dėl leidimo gyventi prašančio užsieniečio kriminalinės praeities, rašo LRT.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder