VRK sulaukė ir linksmo skundo

VRK sulaukė ir linksmo skundo

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) per savivaldos rinkimus sulaukė skundų dėl jau tradiciškai pastebimų rinkimų tvarkos pažeidimų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko pavaduotojas Pavelas Kujalis pirmadienį spaudos konferencijoje paminėjo galimus rinkėjų papirkimo atvejus, pavyzdžiui, pavėžėjimą, pinigų ar paslaugų siūlymą.

"Nieko ypatingo iš tikrųjų per šiuos rinkimus neįvyko, tai yra įprasti atvejai, kurie žinomi nuo buvusių rinkimų. (...) Pirmavo neleistina agitacija - pradedant plakatais, baigiant kažkokiais konkrečių kandidatų palinkėjimais, kurie buvo siunčiami ir trumposiomis žinutėmis, ir elektroniniu paštu, ir net fiziškai prie rinkimų apylinkių. Iš tikrųjų šitie visi atvejai tiriami", - teigė P. Kujalis.

Jis pranešė taip pat apie nemalonų incidentą, kad Varėnos rajono Perlojos rinkimų apylinkės neįgaliam gyventojui stebėtojas bandė trukdyti pasinaudoti rinkimų teise.

VRK pirmininko pavaduotojas P. Kujalis paminėjo ir linksmesnį netradicinį skundą dėl to, kad vienas iš stebėtojų dainavo dainas. Tačiau šiame pasirodyme rinkimų agitacijos nerasta.

"Linksmesnis skundas, kuris pasiekė VRK, yra tai, kad vienas iš stebėtojų savanoriškai, savarankiškai bandė pagyvinti rinkimų procesą atlikdamas kūrinius, dainuodamas ir panašiai. Be abejo, skundai buvo gauti, tačiau rinkimų agitacijos tose dainose nebuvo. Todėl mes manome, kad tai tiesiog toks unikalus ir linksmas atvejis", - teigė komisijos atstovas.

Galutinius rinkimų rezultatus VRK ketina paskelbti po savaitės, išnagrinėjusi visus gautus skundus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder