VRK patvirtino galutinius rinkimų rezultatus

VRK patvirtino galutinius rinkimų rezultatus

Sekmadienį posėdžiavusi ir išnagrinėjusi skundus Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino galutinius vasario 27 d. vykusių savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus.

Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, daugiausia ginčų kilo dėl Kauno rajono, tačiau rezultatai buvo patvirtinti.

Daugiausia - 328 mandatus gavo opozicinė Socialdemokratų partija. Antrojoje vietoje atsidūrusi valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pelnė 249 mandatus.

Trečioje vietoje likusi Darbo partija gavo 165 mandatus. Partija Tvarka ir teisingumas turės 155 mandatus vietos valdžioje, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga - 147, Liberalų ir centro sąjunga - 126, Liberalų sąjūdis - 98.

Galutiniais VRK duomenimis, per pasibaigusius savivaldos rinkimus Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas" gavo 61 mandatą, Naujoji sąjunga - 52, Lietuvos centro partija - 19 mandatų.

VRK duomenimis, į savivaldybių tarybas išrinkti iš viso 76 save išsikėlę kandidatai. Save išsikėlę kandidatai sudaro apie 5 proc. visų tarybos narių korpuso. Likusieji išrinkti 1 tūkst. 448 savivaldybių tarybų nariai buvo iškelti politinių partijų.

Dėl savivaldybių tarybų narių mandatų varžėsi 16 tūkst. 404 kandidatai. Patekti į savivaldybių tarybas siekė 23 partijų kandidatų sąrašai ir 505 nepartiniai kandidatai. Daugelis save išsikėlusių kandidatų - per 400 - buvo susijungę į save išsikėlusių kandidatų koalicijas. Tarp kandidatų - 7 tūkst. 37 moterys, o tai sudaro beveik 43 proc.

VRK pirmininko Zenono Vaigausko skaičiavimais, rinkimų komisijose dirbo 15 tūkst. 560 narių.

Rinkimuose dalyvavo 44 proc. rinkėjų, tai yra 1 milijonas 160 tūkst. Rinkėjai užpildė 1 mln. 108 tūkst. galiojančių biuletenių, 52 tūkst. 214 biuletenių buvo pripažinti negaliojančiais. Negaliojančių biuletenių dalis sudarė 4,5 proc.

Rinkimų stebėtojų buvo 14 tūkst. 204.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder