Vitalijus Gailius apskundė skundiką

Vitalijus Gailius apskundė skundiką

Seimo narys, buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Vitalijus Gailius prašo Generalinę prokuratūrą ištirti Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pavaduotojo Romualdo Vaišnoro galimą nusikalstamą veiką inicijuojant neteisėtą jo ir jo šeimos sekimą.

V. Gailius teigia esąs įsitikinęs, kad procesas dėl jo atleidimo iš FNTT, kurį gruodžio pradžioje teismas pripažino neteisėtu, prasidėjo po melagingo R.Vaišnoro tarnybinio pranešimo dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus banko „Snoras“ atžvilgiu nutekinimo. Šis pranešimas esą buvo pateiktas 2011 m. lapkričio mėn., kitą dieną, kai V. Gailiaus pavaduotojas Vytautas Giržadas R. Vaišnorui perdavė konkrečius duomenis, kokia forma minėta informacija buvo pateikta dienraščiui „Lietuvos rytas“.

Parlamentaro manymu, melagingu dokumentu R.Vaišnoras pats siekė nuslėpti galimą nusikalstamą veiką. O teismas šio rašto pagrindu leido klausytis V. Gailiaus ir jo šeimos narių, pokalbių, stebėti butą ir kabinetą darbovietėje, sekti jį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder