Visuomenininkai sieks, kad po Seimo rinkimų Lietuvai atstovautų sąžiningi žmonės

Visuomenininkai sieks, kad po Seimo rinkimų Lietuvai atstovautų sąžiningi žmonės

Visuomenininkai ir nuo praeitos savaitės protesto akcijas tęsiantys teisėjos Neringos Venckienės šalininkai tvirtina po Seimo rinkimų padarysiantys viską, kad Lietuvos tautai atstovautų sąžiningi ir drąsūs žmonės.

"Mes darysime viską, kad po rudens Seimo rinkimų Lietuvos tautai atstovautų drąsūs, sąžiningi, šaliai ištikimi ir piliečius gerbiantys žmonės. Mes matome šiandien, kad mūsų Seimas, mūsų prezidentė, mūsų Vyriausybė, mūsų ministrai nedrįsta pasmerkti prievartos, smurto prieš vaiką. Tai yra nedrąsūs, labai bailūs, nelabai sąžiningi ir vargu ar savo piliečius gerbiantys žmonės", - ketvirtadienį Prezidentūros prieigose surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys.

Paklaustas, ar žada pats dalyvauti Seimo rinkimuose, D. Kuolys atsakė nesvarstantis tokios galimybės, tačiau kartu leido suprasti, jog tai įmanoma.

"Aš kaip laisvas pilietis turiu visas apsisprendimo teises ir laisves. Kaip aš nuspręsiu, taip nuspręsiu. Aš nesvarstau tokios galimybės, bet aš primenu, kad esu laisvas pilietis", - sakė jis.

D. Kuolys taip pat pažymėjo, jog šeštadienį rengiamoje eisenoje susirinkę žmonės išsakys savo nuomonę apie tai, kas vyksta šalyje ir kokia ji turėtų būti.

"Mes deklaruojame ir skelbiame, kad norime gyventi laisvoje ir orioje Lietuvos valstybėje, neleisime daugiau trypti piliečių ir žmogiškojo orumo ir garbės (o ji šiandien trypiama), neleisime Lietuvos paversti mažąja Rusija, ginsime demokratinę savo Respubliką, jos vertybes ir konstitucinę santvarką, kovosime už savo vaikų, savo tėvų ir savo pačių teises bei laisves, priešinsimės diktatūrai, valdžios smurtui ir valstybės užvaldymui, netoleruosime viešo melo, kurio šiandien vis daugėja ir ginsime laisvą žodį, kuriam šiandien kyla didžiulė grėsmė, nekolaboruosime su valdžia, kol ji meluoja ir smurtauja", - apibendrino D. Kuolys.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder