Vilniuje nusidriekė Ukrainą palaikantis mažasis Baltijos kelias

Vilniuje nusidriekė Ukrainą palaikantis mažasis Baltijos kelias

Šeštadienį Vilniuje nusitiesė gyva žmonių grandinė, į kurią stojo tie, kurie norėjo išreikšti paramą Ukrainos sostinės Kijevo Nepriklausomybės aikštėje protestuojantiems žmonėms.

Jaunimo programos "Kurk Lietuvai" organizuotos pilietinės akcijos "Ištiesk ranką Ukrainai" tikslas buvo sukviesti bent 715 žmonių, taip simboliškai atkartojant atstumą tarp Vilniaus ir Kijevo. Šis tikslas buvo pasiektas - susikibusių rankomis vilniečių ir į sostinę atvykusių svečių grandinė nusidriekė nuo Ukrainos ambasados Teatro gatvėje iki pat Gedimino prospekto.

Susirinkę žmonės kartojo palaikymo ukrainiečiams šūkius "Šlovė Ukrainai, šlovė didvyriams", kai kurie buvo atsinešę plakatus su užrašais "Lietuva su Ukraina", daug kur plaikstėsi mėlynai geltonos Ukrainos vėliavos bei lietuviškos Trispalvės.

Vilniečiai teigė, jog ši akcija yra svarbi, nes lietuviai prieš daugiau nei 20 metų patyrė tą patį.

"Man svarbu Ukrainos laisvė ir siekis tapti Europos Sąjungos (ES) šalimi. Jaučiu, jog daug padorių ukrainiečių kažkada palaikė Lietuvos siekius, kai mes siekėme (laisvės - ELTA). Tada pas mus plaikstėsi jų vėliavos. Dabar jaučiuosi kaip Baltijos kelyje", - sakė į akciją atėjusi Ramutė.

Palaikymas Ukrainai suvienija ir šalies politinius priešininkus - akcijoje dalyvavo ir Liberalų sąjūdžio nariai, ir iš savo partijos suvažiavimo atskubėję konservatoriai, buvo ir Darbo partijos atstovų.

Susirinkusiuosius sveikino buvęs Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, konservatoriai Mantas Adomėnas ir Emanuelis Zingeris, liberalas Gintaras Steponavičius.

Pasak vieno iš akcijos organizatorių Simo Simanausko, iš vidaus plėšomai Ukrainai kaip niekada reikia vienybės ir užsienio šalių palaikymo.

"Šimtai taikių protestuotojų yra sužeisti, kiti be žinios dingsta iš namų, yra kankinami ir nušaunami. Antrą mėnesį vykstantys protestai yra kulminacija jau daugelį metų brandinto žmonių noro gyventi demokratijoje ir nevaržomai išreikšti savo nuomonę", - tvirtina S. Simanauskas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder