Vilniaus rajone jau antram laukiniam šernui nustatytas kiaulių maro atvejis

Vilniaus rajone jau antram laukiniam šernui nustatytas kiaulių maro atvejis

Vilniaus rajone, Nemenčinės seniūnijoje, iš nugaišusio šerno paimtuose mėginiuose rasta afrikinio kiaulių maro pėdsakų.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) praneša, kad šerno gaišena aptikta vykdant afrikinio kiaulių maro stebėsenos ir kontrolės programą. Kūnas gulėjo už maždaug 2 kilometrų nuo vietos, kurioje spalio 11 dieną buvo sumedžiotas maru taip pat užsikrėtęs šernas.

Kadangi šernas nugaišo VMVT nustatytoje užkrėstoje teritorijoje, papildomos stebėsenos priemonės ar ribojimo zonos aplinkinėje teritorijoje nebus nustatomos.

Lietuvoje nuo šių metų sausio mėnesio patvirtinta 14 kiaulių maro židinių laukiniuose gyvūnuose ir 6 židiniai naminėse kiaulėse. Dėl šios pavojingos užkrečiamosios ligos sunaikinta 30 sumedžiotų ir nugaišusių šernų.

VMVT primena medžiotojams ir gyventojams, kad radus nugaišusį laukinį gyvūną, privaloma nedelsiant pranešti teritoriniam VMVT skyriui ar privačiam veterinarijos gydytojui. Rastas gyvūnas neturi būti judinamas, kol jo neapžiūrės veterinarijos specialistai ir nebus paimti mėginiai tyrimams dėl užkrečiamųjų ligų. Medžiotojai ir kiaulių laikytojai, pastebėję padidėjusį gyvūnų gaišimą, raginami nedelsiant imtis visų reikiamų priemonių, kad liga neišplistų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder