Viktoras Pranckietis: valdžios galimybės kontroliuoti emigruojančių lietuvių srautus yra ribotos

Viktoras Pranckietis: valdžios galimybės kontroliuoti emigruojančių lietuvių srautus yra ribotos

Kalbėdamas apie nemažėjančios lietuvių emigracijos srautus Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis teigė, kad žmonės visada buvo ir bus „ekonominiai emigrantai“. Tad, kaip „Žinių radijui“ trečiadienį aiškino V. Pranckietis, reikia skatinti, kad emigracijoje pabuvę piliečiai grįžtų ir investuotų Lietuvoje.

Anot Seimo Pirmininko, nė viena Lietuvos valdžia, nepaisant ambicingų siekių, nesugebėjo sulaikyti emigracijos. „Kiek valdžių berinkome, nė viena valdžia nesulaikė emigracijos“, - akcentavo Seimo Pirmininkas. V. Pranckietis pabrėžė, kad lietuvių emigracijos priežastys yra labai gilios ir glūdi ne viename dešimtmetyje.

Seimo vadovas teigė, kad viena iš priežasčių, kodėl emigracija nemažėja augant Lietuvos ekonomikai, yra tai, jog Vakarų šalyse atlyginimai taip pat kyla. „Skirtumas tarp mūsų pajamų Lietuvoje ir pajamų svečiose šalyse yra didelis. Ir kol kas jo panaikinti negalime“, - sakė jis. 

Minimalios algos padidinimas, socialinės programos, susitarimai su pramonininkais dėl atlyginimų kėlimo bei darbo jėgos trūkumas, verčiantis kelti atlyginimus, bus svarbūs veiksniai suvaldant emigraciją. Tačiau, pripažino V. Pranckietis, valdžios galimybės kontroliuoti emigruojančių lietuvių srautus yra ribotos.

Seimo Pirmininkas pabrėžė, kad emigruojant lietuviams, į Lietuvą turėtų daugiau atvykti užsieniečių. „Mes turbūt šimtą kartų mažiau išduodame leidimų dirbti Lietuvoje nei išduoda Lenkija“, - kalbėjo V. Pranckietis ir akcentavo, kad siekiant, jog šalies pramonė nesustotų, atvykstančių užsieniečių dalis turėtų didėti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder