Vidaus reikalų ministru siūlomas Povilas Gylys

Vidaus reikalų ministru siūlomas Povilas Gylys

Kandidatu į vidaus reikalų ministrus siūlomas "tvarkietis", buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras, Seimo narys, Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas prof. Povilas Gylys.

Šią kandidatūrą penktadienį Premjerui Algirdui Butkevičiui pristatė Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas Rolandas Paksas. Anot R. Pakso su Premjeru jis taip pat aptaręs ir buvusio Gruzijos Prezidento, Ukrainos Odesos srities gubernatoriaus Michailo Saakašvilio kandidatūrą. Žurnalistus R. Paulauskas tikino, kad tai nėra balandžio 1-sios pokštas.

R. Pakso teigimu, su P. Gyliu Premjeras A. Butkevičius susitiks penktadienį ir Ministro Pirmininko pozicija bus aiški ne vėliau kaip pirmadienį.

„Jam (Premjerui, - ELTA) tinka (P. Gylio kandidatūra, - ELTA), jis nori pakalbėti (...) aš tik paprašiau vieno dalyko - kad tas procesas nebūtų tęsiamas labai ilgai", - žurnalistams po susitikimo su Premjeru teigė R. Paksas.

„Nusiteikimas, žinojimas, kompetencija, patirtis užsienio reikalų ministro poste, gebėjimas komunikuoti, išklausyti įvairiais nuomones (...) kažkada jis mūsų Prezidentę Dalia Grybauskaitę priėmė į darbą, aš tikiuosi, kad D. Grybauskaitė, mūsų Prezidentė, atsakys tuo pačiu", - vardijo „tvarkiečių" lyderis, paklaustas kokios savybės lėmė P. Gylio kandidatūros pasirinkimą.

„Tvarkiečių" deleguotas ministras Saulius Skvernelis nusprendė trauktis paragintas R. Pakso ir tokiai pozicijai pritarus A. Butkevičiui, po to, kai pranešė, kad šiemet vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvaus su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. S. Skvernelis nėra Tvarkos ir teisingumo partijos narys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder