Valstiečių ir žaliųjų sąjunga į Europos Parlamentą siūlo vykti Broniui Ropei

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga į Europos Parlamentą siūlo vykti Broniui Ropei

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kuri Europos Parlamento (EP) rinkimuose gavo vieną vietą, pirmininkas Ramūnas Karbauskis siūlys į Briuselį vykti Ignalinos merui Broniui Ropei.

"Turime du aiškius lyderius sąraše - tai yra B. Ropė ir aš. (...) Tai rodo, kad kažkuris iš mūsų turės spręsti dalyvauti EP, ir aš siūlysiu B. Ropei tą daryti", - sakė R. Karbauskis.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas nemato galimybės prisijungti prie EP žaliųjų frakcijos, nes jų ir šios frakcijos požiūris į šeimos vertybes skiriasi.

"Mes žaliųjų frakcijoje dirbti negalėsime dėl jos požiūrio EP į šeimos vertybes. Tai yra nesutaikomi dalykai, todėl mes turėsime spręsti dirbti kitoje frakcijoje. (...) Jūs tikriausiai žinote, kad EP žaliųjų frakcija teikia pasiūlymus dėl to, kad ES valstybėse reikia registruoti tos pačios lyties atstovų santuokas. Mūsų požiūriu tas nepriimtina", - sakė R. Karbauskis.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga būtų linkusi dirbti Europos liaudies partijos frakcijoje, jeigu jiems būtų sudaryta galimybė turėti savo atstovą Kaimo reikalų ir žemės ūkio komitete.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungą džiugina tai, kad partija balsų gavo ir miestuose. Šiaulių mieste jai teko 12 proc., Kaune ir Panevėžyje - po maždaug 6 proc. balsų.

"Tai yra rezultatai, kurie rodo, kad mums reikia toliau dirbti kryptingai tą, ką mes darome, kurį laiką, ir tai duos rezultatą, nepriklausomai nuo to, ar yra žodis "valstiečiai" mūsų pavadinime", - sakė R. Karbauskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose į EP surinko 6,62 proc. balsų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder