Valentinas Mazuronis siūlo didinti baudas brakonieriams

Valentinas Mazuronis siūlo didinti baudas brakonieriams

Seimo narys, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis atsakingus ministerijos darbuotojus įpareigojo skubiai parengti reikalingus teisės aktų pakeitimus, numatančius, kad tarifai už neteisėtai sunaikintus gyvūnus būtų padidinti ne mažiau kaip dešimt kartų.

Pasak jo, per visą Lietuvą nuskambėjęs įžūlaus brakonieriavimo atvejis, kuomet per vieną vakarą Šiaulių rajone buvo nušauta 11 elnių ir 3 stirnos, verčia imtis neatidėliotinų veiksmų, siekiant apsaugoti mūsų šalies laukinės gyvūnijos išteklius.

Seimo narys pareikalavo pateikti visą informaciją apie medžioklę, praėjusį penktadienį įvykusią Vinkšnėnų kaimo laukuose: joje dalyvavusius asmenis, aplinkybes, tyrimo eigą, taip pat - apie brakonieriavimą tiriančių Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnų veiksmus.

"Toks barbariškas elgesys jokiu būdu negali būti toleruojamas. Jei brakonieriai taip suįžūlėjo, vadinasi, jų negąsdina dabar galiojančios baudos. Todėl jas būtina didinti. Ir ne kartais, o dešimtimis kartų. Kito kelio nėra, nes šiandien nelegaliai sumedžioti žvėrį ir sumokėti už tai baudą kainuoja pigiau, nei nusipirkti mėsos turguje", - tvirtina V. Mazuronis.

Bazinis tarifas už nelegaliai sumedžiotą briedžio patiną bei taurųjį elnią siekia 1750 litų. Už šerną bei stirną - 500 litų, už vilką - 300 litų, už bebrą - 100 litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder