Valdantieji tvirtai apsisprendę atimti mandatus iš Lino Karaliaus ir Aleksandro Sacharuko

Valdantieji tvirtai apsisprendę atimti mandatus iš Lino Karaliaus ir Aleksandro Sacharuko

Valdančioji koalicija yra tvirtai pasiryžusi pasisakyti už mandatų atėmimą šiurkščiai Konstituciją pažeidusiems parlamentarams Linui Karaliui ir Aleksandrui Sacharukui, tuo tarpu dalis opozicijos dar svarsto ir skaičiuoja, teigia Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Parlamento vadovė neatmeta galimybės, kad iki apkaltos L. Karalius ir A. Sacharukas dar apsispręs patys pasitraukti, o jei ne, tai jiems pirmiesiems teks išbandyti naująją apkaltos procedūrą, kuri buvo pakeista po Rolando Pakso nušalinimo nuo prezidento pareigų.

"Valdančiojoje koalicijoje jokių dvejonių nėra, visi yra tvirtai apsisprendę, kad jie balsuos ir pritars Konstitucinio Teismo išvadai, tačiau šiandien dėl kai kurių opozicinių frakcijų dar ne viskas aišku. Kai kurios irgi yra tvirtai apsisprendusios, tačiau kai kurios, man atrodo, kad neturi tvirto sprendimo", - sakė I. Degutienė interviu "Žinių radijui" trečiadienį.

Seimo pirmininkės manymu, tokiuose svarstymuose gali būti tam tikro išskaičiavimo.

"Turime būti atviri ir sakyti teisybę, turbūt jeigu šiandien tie du Seimo nariai būtų iš valdančiosios koalicijos, tai opozicija vieningai pasisakytų, kad jie tikrai balsuos už Konstitucinio Teismo sprendimą ir už mandato atėmimą. (...) Vienas dalykas - skaičiuotės, o kitas - tavo kaip Seimo nario atsakomybė, garbė, pozicija konkrečiu atveju. Jeigu jau Konstitucinis Teismas sako, kad du Seimo nariai šiurkščiai pažeidė Konstituciją, tai ar gali būti kokių nors abejonių dėl to, ar jie gali likti Seimo nariais. Be abejonių, negali likti", - teigia I. Degutienė.

Parlamento vadovė dar neatmeta galimybės, kad per savaitę A. Sacharukas ir L. Karalius dar patys apsispręs pasitraukti.

Trečiadienį specialiai sušauktame Seimo posėdyje I. Degutienė pateiks informaciją apie Konstitucinio Teismo išvadą dėl Seimo narių L. Karaliaus ir A. Sacharuko veiksmų. Konstitucinis Teismas paskelbė, kad šie Seimo nariai sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Seimo nariai balsuos dėl protokolinio sprendimo, kuriuo būtų nustatoma apkaltos data - lapkričio 11 diena.

"Žymiai sudėtingesnė procedūra prasidės jau lapkričio 11 dieną. Jau yra išsiųstas kiekvienam Seimo nariui tos procedūros aprašymas, nes iš esmės apkaltos procedūra yra kaip teisminė procedūra. (...) Tuomet, kai vyko R. Pakso apkaltos procedūra, tai Seimo posėdžiui pirmininkavimo Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, po tos apkaltos procedūros Seimo statutas buvo pakeistas. Tada buvo nesklandumų, Statutas padarytas lyg ir aiškesnis, bet jis iki šiandien dar neišbandytas", - sakė I. Degutienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder