Valdantieji neparems galimų interpeliacijų Audroniui Ažubaliui ir Remigijui Šimašiui

Valdantieji neparems galimų interpeliacijų Audroniui Ažubaliui ir Remigijui Šimašiui

Opozicijos lyderį Valentiną Mazuronį stebina tai, kad valdantieji neturi priekaištų užsienio reikalų ministrui Audroniui Ažubaliui ir teisingumo ministrui Remigijui Šimašiui dėl Baltarusijos Respublikos valdžios institucijoms suteiktų duomenų apie laisvės gynėją Alesį Beliackį.

Ketvirtadienį valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma Seimo opozicijos lyderiui V. Mazuroniui oficialiai atsakė, kad neturi pagrindo paremti ir galimas ministrų interpeliacijas.

"Tokia valdančiųjų frakcijų pozicija, kai jie šiame incidente nemato nieko keisto ir neteisėto, iš tiesų kelia abejonių dėl kai kurių politikų požiūrio į demokratiją. Akivaizdu, kad konservatoriai ir visi valdantieji apie demokratiją kalba viena, o daro visai ką kita. Toks jų atsakymas dėl ministrų atsakomybės tik parodė, kad jie ne tik neskatina jų prisiimti asmeninę kaltę, juo labiau kad A. Beliackio byla jau pasiekė teismą, bet ir gina galimai neteisėtus ministrų veiksmus", - teigė opozicijos lyderis, frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas V. Mazuronis.

Į valdančiuosius praėjusią savaitę opozicinių frakcijų atstovai oficialiai kreipėsi, norėdami sužinoti, ar juos tenkino šių ministrų Seimui pateikti paaiškinimai, kokiomis aplinkybėmis Baltarusijos Respublikos valdžios institucijoms buvo suteikti duomenys apie laisvės gynėją A. Beliackį, ir ar, jų nuomone, šie ministrai tinkami toliau eiti savo pareigas.

Opozicijos lyderiai ketina siūlyti atstatydinti šiuos ministrus, todėl teiravosi, ar valdantieji juos paremtų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder