Užsienio reikalų viceministru paskirtas Egidijus Meilūnas

Užsienio reikalų viceministru paskirtas Egidijus Meilūnas

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis naujuoju užsienio reikalų viceministru nuo rugsėjo 20 dienos paskyrė Egidijų Meilūną.

Atitinkamą įsakymą ministras pasirašė penktadienį.

E. Meilūnas viceministro pareigose keičia Šarūną Adomavičių, paskirtą Europos saugumo ir bendradarbiavimo (ESBO) misijos Juodkalnijoje vadovu.

46 metų karjeros diplomatas E. Meilūnas yra baigęs Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą ir Teisės fakultete įgijo teisės magistro laipsnį.

2004-2010 metais jis buvo Lietuvos ambasadorius Lenkijoje, prieš paskyrimą šioje šalyje, 2003-2004 metais, ėjo Užsienio reikalų ministerijos (URM) generalinio inspektoriaus pareigas.

E. Meilūnas 1998-2003 metais buvo Prezidento patarėjo nacionalinio saugumo ir užsienio politikos klausimais pavaduotojas, Prezidento patarėjas diplomatiniais klausimais.

Diplomatinėje tarnyboje jis yra nuo 1992 metų.

E. Meilūnas kuruos ES politikos, santykių su Europos šalimis, ekonominės diplomatijos ir ekonominio saugumo klausimus.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas primena kitiems užsienio reikalų viceministrams patikėtas sritis: Astai Skaisgirytei Liauškienei - dalyvavimas tarptautinėse organizacijose, konsulinė tarnyba, ryšiai su užsienio lietuviais, santykiai su Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos valstybėmis; Evaldui Ignatavičiui - Rytų kaimynystės ir saugumo politika, viešoji diplomatija, vystomasis bendradarbiavimas, transatlantiniai santykiai ir pirmininkavimas ESBO.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder