URM: lietuviai per laivo katastrofą Rusijoje nenukentėjo

URM: lietuviai per laivo katastrofą Rusijoje nenukentėjo

Lietuvos užsienio reikalų ministerija neturi informacijos, kad Rusijos Tatarstano Respublikoje Volgos upėje liepos 10 dieną nuskendus laivui būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Lietuvos ambasada Rusijoje palaiko ryšį su kompetentingomis Rusijos institucijomis. Pasiteirauti dėl dingusiųjų laivu "Bulgarija" plaukusių žmonių galima Rusijos ypatingųjų situacijų ministerijos telefonu +7 (843) 227-46-56. Plaukusiųjų laivu sąrašą galima rasti ministerijos tinklalapyje www.mchs.gov.ru.

Pirminė informacija konsulinės pagalbos klausimais Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje visą parą teikiama tel. +370 (5) 2362 444, elektroniniu paštu [email protected].

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas antradienį paskelbė gedulo diena.

Jis taip pat avė nurodymus patikrinti visas transporto priemone, kai Volgos upėje nuskendo perpildytas kruizinis laivas. Po šios nelaimės 110 žmonių laikomi dingusiais arba žuvusiais.

Anot D. Medvedevo, senas, dviejų denių turistų laivas buvo prastos būklės.

Laivui nuskendus Volgos upėje Tatarstano respublikoje, apie 750 kilometrų į rytus nuo Maskvos, buvo išgelbėta apie 80 žmonių. Pasak pareigūnų, laivu keliavo 208 žmonės, kai juo galėjo plaukti 120 keleivių ir įgulos narių. Baiminamasi, kad tarp žuvusiųjų gali būti apie 50 vaikų. Išsigelbėjusysis pasakojo, kad prieš laivui pradedant skęsti vaikai buvo susirinkę į žaidimų aikštelę denyje.

Pareigūnai pripažįsta, kad yra mažai vilties rasti likusių gyvų po šios katastrofos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder