TVF remia Lietuvos apsisprendimą prisijungti prie euro zonos

TVF remia Lietuvos apsisprendimą prisijungti prie euro zonos

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) remia Lietuvos apsisprendimą prisijungti prie euro zonos, per susitikimą su Premjeru Algirdu Butkevičiumi pabrėžė fondo vadovė Kristina Lagard (Christine Lagarde).

Per pokalbį Vyriausybės vadovas su TVF vykdomąja direktore aptarė fondo ir Lietuvos bendradarbiavimą, pristatė Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai prioritetus, kalbėjo apie Lietuvos ketinimus įsivesti eurą ir esamą situaciją euro zonoje. Pristatydamas Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus finansų srityje Premjeras pažymėjo, jog svarbiausia ir toliau stiprinti Europos finansinį stabilumą bei konkurencingumą.

"Mes vis dar gyvename laikotarpiu, kai būtina konsoliduoti ekonomikos ir finansų stabilumą euro zonoje ir visoje ES. Skirsime dėmesį tolesniam Bankų sąjungos kūrimui, tai padės finansų institucijoms sukurti tvirtesnį pagrindą. Taip pat daug dėmesio skirsime naujai ES finansinei perspektyvai įgyvendinti. Jau esame paruošę darbo programą ES Ekonomikos ir finansų reikalų tarybai (ECOFIN). Mūsų pirmininkavimo laikotarpiu numatyti keturi tarybos posėdžiai ir neformalus posėdis Vilniuje rugsėjo 13-14 dienomis", - Vyriausybės vadovas cituojamas pranešime.

K. Lagard domėjosi Lietuvos ketinimais įsivesti eurą ir teigė, kad, nepaisant laikinų sunkumų euro zonoje, TVF remia tokį mūsų šalies apsisprendimą. Premjero A. Butkevičiaus teigimu, eurą turinčios valstybės įrodė, jog gali imtis reformų ir kovoti su iškilusiomis problemomis.

"Mūsų tikslas - laikytis fiskalinės drausmės ir prisijungti prie euro zonos su visomis atsakomybėmis ir galimybėmis. Jau paruoštas euro įvedimo planas, aukščiausi valstybės pareigūnai koordinuoja pasirengimą šiam žingsniui", - sakė Premjeras.

Nuo 1992-ųjų Lietuva bendradarbiauja su TVF visose jo kompetencijos srityse ir vertina Fondo misijas bei atsižvelgia į rekomendacijas.

Lietuva eurą įsivesti ketina nuo 2015 m. Kaimyninė Latvija eurą turės jau nuo kitų metų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder