"Tvarka ir teisingumas" siunčia Rolandą Paksą ir į Prezidento, ir į EP rinkimus

"Tvarka ir teisingumas" siunčia Rolandą Paksą ir į Prezidento, ir į EP rinkimus

Partija "Tvarka ir teisingumas" vis dėlto nusprendė siųsti savo lyderį Rolandą Paksą ir į Prezidento, ir į Europos Parlamento (EP) rinkimus.

Šeštadienį vykusiame partijos suvažiavime "Tvarkos ir teisingumo" nariai patvirtino R. Pakso kandidatūrą į Prezidentus ir sąraše įrašė jį pirmuoju kandidatų į EP.

R. Paksas teigė, jog suvažiavime taip pat buvo patvirtinta partijos politinė EP rinkimų programa.

"Partija nusprendė kelti kandidatą į Prezidento rinkimus ir pasirinko mano kandidatūrą. Taip pat patvirtinome programą, su kuria mes eisime į EP rinkimus, bei kandidatų į šiuos rinkimus sąrašą. Surikiavome visus pagal eilę", - naujienų agentūrai ELTA sakė R. Paksas.

R. Pakso kandidatūra buvo patvirtinta absoliučia dauguma - už jį balsavo 955 partijos nariai, 12 buvo prieš ir 13 susilaikė.

R. Paksas, kreipdamasis į partijos narius, kalbėjo, jog jo kandidatavimas nėra vieno asmens ambicija, o visų partijos narių pasiryžimas.

Vienas iš "Tvarkos ir teisingumo" lyderių Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis ragino nebalsuoti už R. Paksą, nes anot jo, pagal dabar galiojančius Lietuvos Respublikos įstatymus šiam politikui vis tiek nebus leista dalyvauti Prezidento rinkimuose. Tokiu atveju "Tvarka ir teisingumas" neturės savo kandidato.

"Tai reikš, kad atėję į rinkimus žmonės turės pasirinkti ir balsuoti arba už Dalią Grybauskaitę, prisijungdami prie konservatorių ir Liberalų sąjūdžio, arba už Zigmantą Balčytį, sustiprindami socialdemokratus, arba už Artūrą Paulauską, sustiprindami Darbo partiją", - partijos bendražygiams sakė prieš R. Pakso kandidatavimą buvęs V. Mazuronis.

ELTA jau skelbė, jog Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas nėra tikras, ar R. Paksui bus leista kandidatuoti šalies vadovo rinkimuose.

"Jeigu ateis, tada ir spręsime. Aš nemanau, kad ateis", - į žurnalistų klausimą, ar registruotų R. Paksą, atsakė Z. Vaigauskas.

Vėliau jis pridūrė, kad greičiausiai tai būtų neįmanoma.

"Nėra Konstitucijos pataisos, aš manau, kad būtų neįmanoma jo registruoti", - teigė jis.

R. Paksas Eltai sakė, jog negalvoja, ar VRK leis jam kandidatuoti, ar ne.

"Čia klausimas ne man, o Z. Vaigauskui", - teigė jis.

Taip pat "Tvarkos ir teisingumo" suvažiavime buvo priimta rezoliucija, su kuria bus kreipiamasi į visus Seimo narius, kad dabartiniam Popiežiui Pranciškui būtų suteikta Nobelio taikos premija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder