Trinkelės saugomos po devyniais užraktais

Trinkelės saugomos po devyniais užraktais

Pirmininkauti Europos Tarybai pradėsime pasigražinę - mat kaip tik birželio pabaigoje turėtų būti baigtas Vilniaus Šventaragio gatvės remontas. Tiesa, stebuklingų trinkelių čia paklota nebus, tačiau šios jau saugomos. Gedimino prospekto trinkelių istorija parodė, jog trinkelės - ilgapirščių labai mėgstamas laimikis. Kaip bus šįkart, ateitis parodys.

Skandalas nepasikartos?

Sostinės Šventaragio gatvėje - remontas, bus paklotos naujos trinkelės. Tiesa, šios akylai saugomos, turint omenyje 2007-aisiais Gedimino prospekto trinkelių skandalą, kai dalis trinkelių atsidūrė privačiose rankose.

Už sostinės gatvių priežiūrą atsakingos „Grindos“ direktorius Algimantas Vilūnas „Vakaro žinioms“ teigė, jog trinkelės bus laikomos trijose sostinės vietose.

„Teritoriją įmonė saugo, trinkeles surūšiuosime, tvarkysime ir naudosime. Vešime trinkeles į savo bazę Eigulių gatvėje, į Viršuliškes, kitur“, - kalbėjo A. Vilūnas.

Paklaustas, ar didesnės trinkelių apsaugos imtasi pasimokius iš Gedimino prospekto darbų skandalo, „Grindos“ direktorius atsakė mistiškai: „Čia jau savivaldybės sumetimai, galbūt iš tikrųjų gera medžiaga, kodėl ją reikėtų išmesti?“

Pasak A. Vilūno, Šventaragio gatvei tvarkyti nebus naudojamos kuo nors ypatingos trinkelės, nors šios gatvės gruntas gana specifinis - lietūs jį gana greitai išplauna.

„Jokių specialių trinkelių nereikia“, - nukirto jis ir pridūrė, jog šios gatvės remontas buvo numatytas jau labai seniai - prieš šešerius metus.

Pasak A. Vilūno, iki šiol tam nebuvo pinigų, o dabar pasitaikė proga pasitvarkyti prieš pirmininkavimą Europos Tarybai.

Ne šiaip remontas

Kad pinigų sostinės savivaldybė vis dėlto turi, rodo ir tai, jog Šventaragio gatvės remontas - ne šiaip trinkelių pakeitimas. Bus atnaujinti pėsčiųjų takai, įrengtas apšvietimas, net medžiai persodinti.

Šventaragio gatvės remontą numatoma baigti iki birželio pabaigos. Sutapimas ar ne, bet kaip tik prieš prasidedant pirmininkavimui Europos Tarybai.

Kol vykdomi gatvės remonto darbai, eismas Šventaragio gatve draudžiamas. Viešojo transporto keleiviams keičiasi 10, 11, 33, 88 ir 89 maršrutų trasos.

Šventaragio gatvę apvažiuoti galima Arsenalo, Tado Kosciuškos, Olandų, Zarasų, Subačiaus gatvėmis bei Žygimantų, A. Goštauto, Vasario 16-osios, Mindaugo, Kauno ir Drujos gatvėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder