Tikimasi spartaus Gyvūnų gerovės įstatymo priėmimo Seime

Tikimasi spartaus Gyvūnų gerovės įstatymo priėmimo Seime

Antradienį, minint Pasaulinę gyvūnijos dieną, parlamentaras Petras Auštrevičius sako, kad svarbu kuo greičiau priimti Seime jau įregistruotą naują Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymą, kuris padidins atsakomybę už augintinius.

Parengtu Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymu siekiama pirmą kartą įvesti vieningą augintinių žymėjimo sistemą visoje Lietuvoje - siūloma nustatyti privalomą gyvūnų registraciją ir ženklinimą. Planuojama, kad naujos redakcijos įstatymas, kuris savo turiniu gali tapti vienu pažangiausių teisės aktų Baltijos šalių bei Rytų ir Vidurio Europos regione, Seimui svarstyti bus pateiktas jau spalio mėnesį.

"Tokiomis progomis, kaip ši jubiliejinė 80-oji Pasaulinė gyvūnijos diena, galime dar kartą atsigręžti į augintinius ir suprasti, kad rūpindamiesi jais mes kartu padedame ir sau. Tikiu, kad nauju įstatymu įgyvendinsime sukauptą gerąją praktiką ir pasieksime, kad beglobių gyvūnų skaičius nebeaugtų, kaip įmanoma sumažėtų smurto prieš juos atvejų", - sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos bei organizacijos "Žmonės už gyvūnus" iniciatyvinės grupės narys P. Auštrevičius.

Visuomeninė organizacija "Žmonės už gyvūnus", siekdama atkreipti visuomenės dėmesį, planuoja šalyje pirmą kartą surengti beglobių gyvūnų parodą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder